fbpx
Foto: REUTERS/Matt Dunham/NTB

Borteformen bør bekymre – kanskje vi må endre innstilling

Den gamle resepten med tre poeng hjemme og ett poeng borte bør kanskje hentes fram igjen. For akkurat nå er Liverpool et lag som stort sett kaprer poengene sine på Anfield.

Før Liverpool og Manchester City tok et reelt kvelertak på de andre klubbene i ligaen de siste tre sesongene, så var det en velkjent vinneroppskrift å ta tre poeng på hjemmebane og få med seg ett poeng på reise. Kanskje vi må finne tilbake denne vinnerformelen igjen? Finne den i skuffen og børste støv av den. For akkurat nå ser det ut til at denne resepten er nok til å blande seg inn i gullstriden i mai.

Vi har sett det i hele høst. Premier League er jevnere enn på årevis. Alle lag kan slå alle. Og Premier League er ikke alene. Vi ser det samme i alle de store ligaene. Mastodontene faller. Barcelona taper mot Getafe og Cadiz. Real Madrid taper mot B-laget til Shaktar Donetsk i Madrid. Aston Villa knuste Liverpool. Leicester lekte seg med Manchester City. Det er kokos over hele Europa.

Det betyr at vinneren av årets Premier League trolig ikke vil nå 90 poeng engang, ja, selv ikke 85 poeng. Akkurat nå leder Tottenham ligaen med 25 poeng på tolv kamper. Den samme poengsummen som Liverpool har. Det utgjør 75 poeng på 36 kamper det, hvis tendensen står seg. Så kan vi plusse på 4 poeng på de to siste kampene. Det blir 79 poeng.

I 1996/97-sesongen så vant Manchester United ligaen med 75 poeng. I 1998/99 vant de med 79 poeng. Året i mellom vant Arsenal med 78. Skal vi tilbake til det nivået igjen?

Det er det selvsagt for tidlig å svare sikkert på. Men tendensen er der.

Liverpool har vunnet alle sine hjemmekamper i høst. Seks i tallet. Mot Leeds, Arsenal, Sheffield United, West Ham, Leicester og Wolverhampton. Borte derimot har utfordringene vært større.

Fire ganger har vi spilt uavgjort. Everton og Manchester City er forventede uavgjort-resultater. Men uavgjort mot Brighton og ikke minst nyopprykkede Fulham var ikke like ventet. Dessuten så har vi tapt mot Aston Villa og slått Chelsea.

Om seks dager skal vi til London igjen. Da venter et sultent Crystal Palace-lag. Oddsen på uavgjort blir sikkert lav.

Kanskje vi rett og slett må endre innstillingen til poengdeling på utebane? Kanskje er det fornuftig å legge fra seg vi-er-uovervinnelige-uansett-hvor-vi-spiller-brillene våre? For årets sesong blir ikke som 2017/18, 2018/19 og 2019/20.

2020/21 er annerledes, og 2020/21 blir annerledes.

Før vi møter Crystal Palace på lørdag tar vi imot Tottenham på Anfield på onsdag. Hadde det ikke vært for at Tottenham virker så sterke og at Mourinho legger taktikken, så hadde vi kun godtatt tre poeng. For tre poeng hjemme, og ett borte, ser ut til å være vinnerformelen i år.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket