fbpx
Foto: Neil Hall/Pool via AP/NTB
Nå gjenstår det å se hvor alvorlig skaden til Joel Matip er, men Klopp har nok uansett en ny stopperkonstellasjon i bakhodet når planene for nyttårskampene legges. Det finnes argumenter for å bruke Jordan Henderson som stopper.

Det har vært en krevende høst for Jürgen Klopp. To uanmeldte langtidsskader på to av tre seniorstoppere har gjort livet surt for tyskeren. Vel, nå setter jo Klopp generelt pris på utfordringer, og vi har jo fått se innovatøren Jürgen Klopp denne høsten.

Eksperimentet med en høyt plassert høyre indreløper stoppet da Gomez og van Dijk ble skadet. Høyreback Arnold har uansett vært plassert dypere i banen i høst kontra de to foregående sesongene. Litt for å ta vare på sine uerfarne kollegaer Nat Phillips og Rhys Williams, men også fordi det var på denne siden motstanderne angrep gjennom store deler av forrige sesong.

Så holdt Matip seg til lysken etter 56 minutter mot West Bromwich. 29-åringen strakk enda en muskel. Slik har de siste tre-fire årene vært for Matip i Liverpool. Slik har det vært i høst også. Han står med bare 10 kamper i årets sesong, og kun seks av dem fra start til slutt. I serien har han startet i sju kamper, men måtte byttes ut i to av dem.

Både mot Fulham og mot West Bromwich måtte mannen fra Kamerun ut med en ubeleilig skade. Mot West Bromwich kom unge Rhys Williams inn. En spennende spiller, men som likevel må utvikle kjernemuskulaturen mer for å bli et fullgodt alternativ over tid. Han vil bli raskere med opptrening, men foreløpig er han selvsagt et mer usikkert kort enn Matip.

Det er også Nat Phillips. Han har riktignok vært virkelig god i sine to Premier League-kamper for klubben. Både mot West Ham og Brighton imponerte 23-åringen. Mot relativt stasjonære spisstyper så passer Phillips bra.

Hvis Matip mister mange kamper framover, så spørs det likevel om ikke Klopp må tenke nytt på midtstopperplass enda en gang. Phillips kan klare seg fint mot Joelinton i morgen, hvis han blir plukket ut, men han vil slite mer mot spisstypene til Southampton på mandag. Det vil også Rhys Williams.

Men Jürgen Klopp har enda et alternativ på midtstopperplass.

Det blir spennende å se om han trekker enda ett ess ut av ermet i disse nyttårskampene. Da Matip måtte ut i pausen mot Fulham, satte ikke Klopp inn Phillips eller Williams. Han satte inn Minamino. Så flyttet han Jordan Henderson ned på midtstopperplass.

På mange måter var det et taktisk fornuftig trekk. Jeg trodde nesten byttet var rent taktisk, før Klopp kunne fortelle etter kampen om ryggskaden til Matip. For i kampen mot Fulham så var det forståelig at Henderson ble flyttet ned et ledd.

Så lenge Liverpool har nok alternativer på midtbanen så kan man unnvære kapteinen i maskinrommet. Med spillere som Chamberlain, Milner og Shaqiri tilbake så er det nå rom for å flytte Henderson ned et par kamper.

En midtstopper mot et dyptliggende lag som Newcastle vil uansett stå såpass høyt at han minner om en defensiv midtbanespiller.

Hendersons quarterback-egenskaper kan bli brukt nesten like effektivt fra midtstopperposisjon som i ankerposisjonen.

I de siste kampene har langpasningene fra midtstopper til en høytliggende back på motsatt side vært en mangelvare. Kan Henderson bøte på dette? Vi trenger å få flyttet motstanderen raskere fra side til side, slik at rom oppstår. Så lenge motstanderne kan flytte hele laget kontrollert fra side til side i et bedagelig tempo, så truer vi ikke ofte nok.

Det så vi også mot West Bromwich. Jeg satt og håpet på Shaqiri inn og Henderson ned i stopperposisjon da Matip måtte ut. Shaqiri har boksåpner-egenskapen, Henderson quarterback-egenskapen. Det kunne vært en løsning mot West Bromwich, og det kan være en løsning mot Newcastle og andre dyptliggende lag. I alle fall på slutten av kampene. Og nå er Shaqiri tre dager friskere enn han var da vi spilte mot Allardyces elever.

Det blir nok Phillips mot Newcastle, hvis Matip ikke rekker oppgjøret. Men Klopp har nok også Henderson i tankene når han skal legge midtstopperkabalen i de kommende kampene.

Midtstopperen vil som sagt stå så høyt, særlig mot Newcastle, at han i praksis vil fungere som en defensiv midtbanespiller uansett, og da kan vi overbefolke andre rom høyere i banen – nærmere mål. I tillegg vil ikke Henderson ha noen problemer med brudd-spillet som våre stoppere må beherske. Dette behersker han bedre enn nesten alle andre i ligaen.

Transfervinduet åpner 2. januar. Hvis Liverpool skal handle, så vil nok en ny midtstopper være på plass tidlig i vinduet. Men om han rekker Southampton-kampen 4. januar er høyst usikkert uansett. En eventuell debut i Premier League-sammenheng vil nok ikke skje før mot Manchester United 17. januar. Men før det er det bare å avvente resultatet fra undersøkelsene av Matips lyske.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket