fbpx
zaha
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Arnold mot Zaha – hvem vinner den duellen?

Det er noen timer igjen til kampstart på Selhurst Park. Et Selhurst Park som er uten publikum. Det er en rekke interessante spørsmål før formiddagens oppgjør.

Klarer Arnold å få kontroll på Zaha?

Crystal Palace er et lag som angriper langt mer på sin venstrekant enn høyrekant. Betraktelig mer. I enkelte kamper har vi sett at de har angrepet nesten 50% lang venstrekanten. Normalt har et lag mest ball i den sentrale delen av banens lengde. Men Palace er altså ekstremt venstredreide. Og det er det en grunn til. Han heter Wilfried Zaha.

Det er knapt noen andre lag i ligaen som er så avhengig av en spiller som Crystal Palace er avhengig av Zaha. Han er den store skapende kraften i et baktungt Palace. For Palace kan ligge så dypt som de gjør på grunn av kontringstrusselen som Zaha utgjør.

Han har vært en trussel i år også, Zaha. I høyeste grad. Han har spilt 11 kamper, og står med 7 scoringer og 2 assister. Det er 28-åringens beste ligastart noen sinne.

I dag blir han satt opp mot Trent Alexander-Arnold. Backen fra bydelen West Derby i Liverpool får ofte kritikk for å være svak defensivt. Kritikken har vært noe urettferdig i mine øyne. Men hans offensive spill har likevel alltid vært bedre enn hans defensive spill. I alle fall før i år.

For i år har han spilt oftere som en konservativ back, en som ikke går fram hele tiden. En ting som definitivt har blitt bedre i år er hans evne i en-mot-en-situasjoner. Det så ikke alltid sånn ut mot Lookman i Fulham. Men generelt er han blitt mye vanskeligere å passere i høst. 15 ganger har vingene forsøkt å drible forbi ham. De har kun lyktes fem ganger (kilde: wyscout). Det vil si at Trent lykkes i 66% av forsøkene på å stoppe dribleforsøkene.

Det er bedre enn tidligere. Og den evnen er det virkelig behov for i dag. La oss håpe på en prikkfri kamp fra jubilanten, Trent spiller sin 150. kamp for klubben i dag.

Blir det Manés store dag?

Mané har dessverre slitt mye foran mål i de siste ukene. Han har ikke skåret i ligaen på 8 kamper. Det er uvant for senegaleseren. Han har dessuten slitt med både ballmottak og pasningssikkerhet.

Men i den siste kampen mot Tottenham, så var det fremskritt i spillet hans i det minste. Han skåret ikke på onsdag heller. Det ble veldig mye nesten. Men nesten er bedre enn ingenting. Og på onsdag kunne han fort ha skåret to-tre mål hvis bare den siste touchen hadde gått med ham og ikke mot ham.

Dagens kamp er en perfekt anledning til å slå tilbake. Mané har skåret i seks kamper på rad mot Crystal Palace. Vi ser ingen grunn til at han bør stoppe nå.

REUTERS/Phil Noble/NTB

Er det en lekkasje på Kirkby?

For noen år tilbake så ble Liverpool lagoppstilling lekket på nettet dagen før kamp ved en rekke anledninger. Klubben så seg nødt til å hermetisk lukke Melwood for innsyn. Hvordan forholdene på det nye treningsanlegget i Kirkby er vet jeg ikke. Jeg vet ikke om noen kan ha innsyn på feltet.

Men faktum er at enkelte kontoer i sosiale medier har truffet med overraskende mange lagoppstillinger i år. I et år der det generelt har vært vanskeligere å tippe laget enn noen gang.

Med andre ord kan klubben igjen være et offer for lekkasje. Vi får i alle fall håpe at det ikke er en muldvarp. Faren for det er jo også til stede.

Vi får se i dag. I dag går ryktene på at Minamino og Keita starter, og at Salah og trolig Jones begynner kampen på benken.

Hvilket lag har restituert seg best?

Begge lag spilte på onsdag. Begge lag har mange skader. Det betyr at mange spillere må spille tre kamper på kort tid. Det er faktisk bare 62 timer siden Tottenham-kampen ble avblåst til kampen settes i gang i Sør-London i dag.

Da er det viktig at spillerne får best mulig behandling og hvile før oppgjøret.

Her bør Liverpool ha en liten fordel. Vi er vant til å spille flere kamper i uka. Vi spiller i Europa, det gjør ikke Crystal Palace. Dessuten sender vi flere spillere på landslagsoppdrag. Spillerne i rødt bør derfor takle hardkjøret best.

Fortsetter den gode trenden mot Crystal Palace?

Jeg har alltid vært engstelig for kampene på Selhurst Park. Det er som regel et voldsomt trykk på stadion, og Palace-spillerne spiller jo ofte med hjertet på utsiden av drakta. Dessuten har 3-3-kampen i 2014 satt dype spor.

Dette var jo også en periode det ikke gikk så bra mot Crystal Palace for Liverpools del. Fra våren 2014 til våren 2017 spilte vi mot Palace totalt åtte ganger. Det resulterte i fire tap, en uavgjort og tre seire. Crystal Palace er også det siste laget som har slått oss på Anfield i en seriekamp.

Så det er ikke rart at vi frykter denne klubben litt.

Men heldigvis har det gått klart bedre de siste årene. Vi har vunnet de siste seks Premier League-kampene mot dem. Det er betryggende. I tillegg er det betryggende å vite at tre tidligere Liverpool-spillere ikke er aktuell i dagens kamp. Jeg har en overtro på akkurat dette, jeg tror at spillere alltid skårer mot sine tidligere klubber. Dette er nok bare en myte, men frykten er vanskelig å overmanne. I dag er uansett både Martin Kelly, Mamadou Sakho og Christian Benteke uaktuelle. De to første er skadet, og han siste er suspendert. Men tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson leder fortsatt laget, så helt trygg blir man aldri.

Vi setter over til Crystal.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket