fbpx
Foto: Adam Davy/Pool via AP/NTB

Angriperne revansjerte seg

Fem av Liverpools sju mål mot Crystal Palace ble skåret av supertrioen på topp, og dessuten så skåret Minamino sitt første Premier League mål for klubben. Målene rant inn, og vi var sylskarpe foran mål. Sju scoringer på åtte skudd på mål viste en effektivitet til etterfølgelse.

Liverpools angripere har vært gjenstand for en del kritikk i høst. Særlig har Sadio Mané og Bobby Firmino blitt kritisert for manglende uttelling i målprotokollen. Mané stod med én scoring på sine siste 13 kamper for klubben, og begge hadde underprestert i ligasammenheng, hvis en sammenlikner antall mål med antall forventede mål (XG).

Minamino har også møtt mye motbør. Han har tilsynelatende slitt med å finne seg til rette på Anfield, og har også slitt med å sette sitt stempel på kamper han har startet eller kommet inn i.

I tillegg har også Salah blitt kritisert for en dalende formkurve etter sin positive Covid-19-test.

I går revansjerte de seg alle fire.

Minamino satte sin første scoring i Premier League på vakkert vis etter bare to minutter. Han fulgte opp med en god andreomgang.

Mané skåret sitt første Premier League-mål på ni forsøk. Scoringen var av det vakre slaget. Herlig vending i feltet, og et knallhardt skudd nede i venstre hjørnet. Ikke bare det, assisten på Minaminos mål var også var fin. Det var ikke rart at han ble frustrert da han ble byttet ut etter 57 minutter. Han var i støtet.

Så kom Salah inn for Mané. Han rakk å skåre to mål og legge en målgivende. Den siste var det meget høy klasse på. Først så dro han seg inn fra venstre. Lot løpet til Minamino passere til høyre, gikk et par meter til, så at banen åpnet seg for Firmino og vektet en delikat pasning til brasilianeren.

Egypternes andre mål var også en perle, en klassisk Salah-scoring. Han la ballen til rette på ca. 16 meter, og bare curlet ballen opp i krysset med venstre bein. Hodgson satt bare og lo på benken. Salah er nå toppscorer i Premier League med 13 mål.

Men de siste dagene tilhører likevel på mange måter Bobby Firmino. Det er han som ofte er den store hakkekyllingen av supertrioen. Han skårer færre mål enn de to andre, og det er årsak god nok for enkelte supportere. Mange glemmer, ignorerer eller til og med ikke ser den uvurderlige jobben han gjør utenom.

Likevel er det deilig for ham å skåre mål selvsagt. Alle spisser, uansett hvor dypt de ligger i banen, ønsker å skåre mål. Og Firmino har skåret mange mål i de siste månedene han, men ikke for Liverpool. På det brasilianske landslaget derimot har målene rent inn. Der spiller han ikke like dypt som i Klopps system.

Men i de siste to ligakampene har han fått vist fram denne siden av spillet sitt for klubblaget også. Først avgjorde han toppkampen mot Tottenham med et kraftfullt hodestøt i det 90. minutt. Og i går ble det to nye mål. Først startet og avsluttet han kontringen som ga 3-0. Deretter chippet han inn 5-0 på elegant vis i andre omgang. Før begge målene hadde han satt opp Mané på hans 2-0-scoring.

Kampen mot Crystal Palace er en kamp som angriperne våre sent vil glemme. Det meste gikk på skinner, og flere av målene kom etter prestasjoner hentet fra øverste hylle.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket