fbpx
Foto: REUTERS/Stu Forster

Alle seniorstopperne er ute med skader – disse midtstopperne er Liverpool linket til

Sjansene er store for at Liverpool signerer en midtstopper i januar. Vi har laget en oversikt over de spillerne som har vært mest linket til Merseyside i høst.

Jürgen Klopp kunne i går fortelle at Joel Matip vil være ute i tre uker. Det vil si at Liverpool må klare seg uten van Dijk, Gomez og Matip mot Southampton, Aston Villa (FA-cup) og Manchester United. Kampen mot Burnley den 21. januar kan også ryke hvis Matip bruker et par ekstra dager på å bli klar.

Kilder nær Anfield hevder at Liverpool ikke vil handle i januar. Men det har klubben og journalister nær Anfield sagt tidligere også. Så det trenger ikke å bety noe.

Situasjonen er nå så prekær på midtstopperplass at klubben nesten tvinges ut på transfermarkedet. På tross av dårlig klubbøkonomi, Fabinhos gode høst og flere utmerkede innsatser av Rhys Williams og Nat Phillips.

Kampene i høst har vist at vi taper poeng uten de faste stopperne på banen. Williams og Phillips har klart seg bra, de har imponert i enkeltkamper, men over tid ser en også manglene. Tempo, manglende langpasningsfot, mindre trussel på offensive dødballer, utfordringer med linjesetting. Nå skyldes jo ikke den relativt magre poenghøsten disse to alene selvsagt. Bildet er sammensatt. Men over tid så glipper det også noen poeng på grunn av skadene på våre ordinære midtstoppere.

I forrige kamp mot West Bromwich for eksempel, så var bortelaget nesten vaksinert mot å komme til sjanser. Men så gir Rhys Williams bort en ganske unødvendig corner etter 80 minutter (etter en håpløs feilpasning av Jones). En corner det blir mål på fordi vi ikke er strukturerte nok på bakre stolpe. Det er to detaljer, men disse detaljene dukker opp litt oftere med Williams og Phillips enn Gomez og van Dijk. De er yngre og dårligere rett og slett.

Liverpool gikk inn i sesongen med tre ordinære midtstoppere. Selvsagt tenkte de også på muligheten for at Fabinho kunne vikariere som stopper, det var ikke noe de fant på underveis. I tillegg hadde vi noen yngre spillere som også kunne vikariere i ytterst få tilfeller. Men disse yngre spillerne har fått langt flere kamper enn planlagt. De vokser selvsagt på det, men tør Liverpool å satse på at båten bærer når vi går inn i 2021?

Sjansene er store for at hverken van Dijk eller Gomez kommer tilbake i 2020/21-sesongen. Sjansene er også store for at Matip ikke har fått sin siste skade for sesongen.

Da koker det ned til tre løsninger:

1. Spille med Williams og Phillips relativt ofte framover også
2. Omskolere enda en midtbanespiller til å bli stopper i noen kamper
3. Transfermarkedet

Mange velger seg det siste alternativet. Om klubben også gjør det, gjenstår å se. Men hvis klubben velger å kjøpe en ny stopper, så tror jeg ikke vi trenger å vente lenge på annonseringen. Hvis vi kjøper, så har vi trolig en avtale i havn allerede.

Vi har blitt linket til flere midtstoppere i høst. Oversikten over de mest linkede teller over ti navn. Tidligere i høst har vi også vurdert noen av de linkede.

Dayot Upamecano

RB Leipzigs unge franskmann har imponert i Tyskland. Han har mange av egenskapene vi ser etter. Sterk i lufta, god med ball, rask. Men skadehistorikken hans er en liten advarsel. I tillegg vil prisen bli svært høy. I alle fall nå i januar. Han skal visstnok ha en utkjøpsklausul på 40 millioner pund som slår inn til sommeren. Sjansen er uansett stor for at RB Leipzig ikke velger å selge sin beste midtstopper til klubben de skal møte i åttendelsfinalen i Champions League.

Ibrahima Konate

Dette gjelder også for RB Leipzigs andre talentfulle franske midtstopper. Ikke like god som Upamecano, ikke like dyr – men fortsatt like utilgjengelig.

Vlad1988 / Shutterstock.com

Perr Schuurs

Ajax sin unge midtstopper har tidvis imponert. Det gjorde han også mot Liverpool i årets Champions League. Han har vokst i klubben etter at de solgte de Ligt til Juventus. Schuurs mangler litt toppfart, men leser spillet bra, og klarer ofte å kompensere. Prisen vil heller ikke bli avskrekkende, mellom 20 og 30 millioner pund, tipper ekspertene. Han er også i en alder som passer Liverpool. Men er potensialet høyt nok?

Sven Botman

En annen hollender er Sven Botman. Også han er ung, 20 år. Også han har egenskaper som tiltrekker klubber over hele Europa. Han er en av grunnene til at Lille ligger i toppen av den franske ligaen. Den franske klubben sliter tungt økonomisk etter at den franske TV-avtalen kollapset tidlig i desember. Han har ingen opplagte svakheter, og er meget sterk i lufta. Men er han god nok med ballen i beina? Og er farta høy nok?

Ben White

Brightons unge stopper er det mange kaller Premier League-proven. Det kan være et pluss, mener noen. Han er meget god med ballen i beina og god i bruddspillet. Men så var det hodespillet da. White er bare 1,82, og det er normalt ikke en størrelse Liverpool trakter etter på stopperplass. Han har likevel vært linket heftig tidligere i høst, særlig som en del av en pakke. Liverpool skal også angivelig være interessert i Brightons defensive midtbanespiller Bissouma.

Milan Skriniar

Dette er komplett pakke. Skriniar har det meste av det Liverpool ser etter i en stopper, særlig defensivt. Han kunne kanskje vært enda sterkere i lufta, men da pirker man. Problemet er prisen. Inter forlanger visstnok over 50 millioner pund for slovaken.

Gennaro Di Rosa / Shutterstock.com

David Alaba

Det samme problemet møter vi med David Alaba. Selve transfersummen vil ikke bli all verden. Bayern München har ikke maktet å komme til enighet med østerrikeren. Og om tre dager så kan Alaba begynne å forhandle med andre klubber. Kontrakten hans går ut om seks måneder. Det er ikke helt utenkelig å se for seg en liknende situasjon som vi så med Thiago. Men problemet er Alabas lønnsforlangende. Han ønsker seg etter sigende 400 000 euro i uka. Bayern München skal ha blitt så sjokkert over Alabas krav at de trakk tilbake sitt opprinnelige tilbud. Alaba har det meste som Liverpool er ute etter, minus høyden. Men vi kommer aldri til å møte slike lønnskrav.

Ozan Kabak

Schalke 04s 20-årige tyrkiske midtstopper var sterkt linket tidlig i høst. Men så har baklengsmålene fortsatt å renne inn i Gelsenkirchen, og Kabak har også blitt suspendert i fem kamper for å spytte en motstander i ansiktet. Her er sjansen stor for at Liverpool styrer unna.

Conor Coady

Den tidligere Liverpool-spilleren har hatt suksess i Wolverhampton. Han kom også på Årets lag som Gary Neville og Jamie Carragher satte opp i forrige uke. Men det spørs om han passer så godt inn i Klopp-fotballen. I Wolves nyter han godt av å forsvare seg med kort avstand til medspillerne sine og lite bakrom. Den luksusen kan han ikke forvente seg i Liverpool.

Kalidou Koulibaly

Her tror jeg ikke det er en reell interesse. Napoli vil trolig ikke selge. Koulibaly har ikke ytret ønske om å reise fra Italia. Alderen (29) passer ikke. Prisen er høy (over 60 millioner pund, hevder transferguruene). Men på den annen side så er dette den spilleren i Europa som minner mest om Virgil van Dijk. Særlig defensivt.

Jules Kounde
Kounde er enda en av de mange unge franske midtstoppertalentene som Liverpool har vært linket til i høst. Kounde spiller i Sevilla. Han er god med ballen, er uredd og han er også rask. Han er fortsatt ujevn, han er tross alt bare 21 år, men toppnivået er såpass høyt at Liverpool kan være interesserte. Vil bli svært dyr, men da har vi også en midtstopper for veldig mange år framover. Har heller ikke vært skadeplaget. Problemet er nok høyden. Kun 1,78 på strømpelesten. Det er som sagt vanligvis ikke en stoppertype Liverpool og Klopp har satset på.

Transfervinduet åpner 2. januar. Kanskje går Edwards og Klopp etter en av som er nevnt over. Kanskje finner de en annen spiller. Kanskje finner de en spiller de kan låne. Eller kanskje de bare går for at Nat Phillips og Rhys Williams er god nok dekning våren 2021.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket