fbpx
tallenes tale
Vi fortsetter å kikke på noen underlige og fascinerende fun facts fra runden som ble avsluttet med Aston Villa-seier i går kveld.
  • Arsenal har skåret ni mål etter åtte runder. Det laveste antall mål for London-klubben på 2000-tallet etter åtte kamper. Arteta har i alle fall fått kontroll på det defensive. Eller, vent….
  • Aston Villa vant sin tredje strake bortekamp på rad, og står med full pott på bortebane hittil. De har heller ikke sluppet inn mål på disse tre kampene. Det er det kun Manchester City (15/16) og Chelsea (05(06) som har klart før dem i Premier League-historien. Vi skåret to på dem. En seriemester verdig.
  • Liverpool har ikke klart å vinne fire av de siste sju kampene vi har ledet 1-0 (tre uavgjort og et tap). Før det vant vi 35 kamper på rad der vi hadde tatt ledelsen 1-0. Har the Mentality Monsters gått på en psykologisk smell? Klopp ringer snart til Erik Bertrand Larssen. Dette er alvor. Dette er krise.
  • De Bruynes straffebom var det første straffesparket i Premier League på over to år som ikke traff mål. Den siste som bommet totalt på mål var Mahrez mot Alisson Becker i oktober 2018. Becker har kontaktene med gudene i orden. Pinsevenn, vet du. Synd at dåpen til Firmino ikke førte til den samme kontakten.
  • Leicester har fått tildelt åtte straffespark på åtte kamper i år. Klar rekord i Premier League-historien. I fjor brukte Manchester United 16 kamper på å få åtte straffer. Den rekorden stod seg bare ett år. Er Brendan den nye Alex Ferguson?
  • Harry Kane skåret sitt 150. seriemål i helga. På 218 kamper. Kun Shearer (212) og Aguero (217) nådde milepælen på færre kamper. Kane har nå sju mål og åtte assister så langt i årets sesong. Liverpool møter Tottenham 16. desember. Nærmer det seg en strekk i hamstringen?
  • Fulham har ikke vunnet på sine siste 16 derby-kamper i Premier League. 15 tap, og en uavgjort. London er for stor.
  • Ingen har produsert flere sjanser i en Premier League-kamp i år enn Chelseas Hakim Ziyech. 6 sjanser og to assister mot Sheffield United. Det begynner å svinge litt av Lampards signeringer nå.
  • Leeds har sluppet inn 17 mål etter runde 8. Det er mye. Det har ikke skjedd med klubben i toppserien siden 1946-47-sesongen. Deres beste spiller så langt har kanskje vært Illan Meslier. Han er keeper. Bielsa skulket tydeligvis den delen av trenerkurset.
  • Manchester United har vunnet tre bortekamper på rad etter å ha kommet under i målprotokollen. Det er det kun Leeds (1999) og Tottenham (2013) som har klart. Hvor er VG og Dagbladet? Her må ny tabell lages. Et folkekrav.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket