fbpx
barkley
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Strøtanker på glattisen: Et uhøytidelig skråblikk på runde 8

Da er det klart for landslagspause igjen. Det er en briljant idé å samle spillere fra ulike kohortgrupper på tvers av både landegrenser og kontinenter nå. Nations League kan jeg til nød forstå. Det er noe i enden av den turneringa. Men privatlandskamper utenom. Kom igjen. Det er latterlig. Det er blodrøde smittetall i hele Europa. Det florerer med skader. Kort oppkjøring gir behov for rekreasjon. Da er det ikke tida for å spille betydningsløse fotballkamper.

Men nå spant jeg av gårde her. Dette skal jo dreie seg om Premier League og runde 8. Noen fortjener Cola, mens andre fortjener TAB.

Gull: Samarbeidet mellom Jack Grealish og Ross Barkley

Tenk det. Barkley måtte til Birmingham for å utvikle seg videre. Han hadde stagnert i Chelsea, og når han i tillegg møtte stadig sterkere konkurranse, så fant både klubb og spiller det opportunt med et utlån. Han havnet under Dean Smiths vinger i et ustabilt, men meget spennende Aston Villa.

Og her han blomstret igjen. Han er faktisk bare 26 år, Barkley, men det er lenge siden at han ble regnet som et stort talent. I tospann med Jack Grealish har Barkley vokst minst en klasse i høst. Volleyinnlegget fram til 2-0 i helga var verdt hele lånesummen alene. Rundens beste enkeltmannsprestasjon.

Og Grealish er jo ikke noe dårligere selvsagt. De nyter hverandres selskap. Barkley har skåret to mål på fem kamper. Han har i tillegg levert toveisspill av høy klasse i noen av oppgjørene. Særlig imponerte han mot Liverpool og Arsenal. Men Grealish er enda råere. Han står med fire mål og fem assister så langt i Premier League. Åleglatt som alltid. For noen er han en liten nevemagnet, men han begynner uansett å levere sluttprodukt også nå. Det har tidligere vært et lite ankepunkt i spillet hans.

Sølv: Bruno Fernandes

Det er få spillere som bærer sitt lag mer enn Bruno Fernandes. Han reddet sesongen for Manchester United i fjor. Uten Fernandes ville ikke Ole Gunnar Solskjær ha vært manager på Old Trafford i dag. Den påstanden våger jeg. Han bøttet inn mål. Sesongen snudde med portugiseren.

Og han har fortsatt i år. Fem mål og tre assister er ikke til å kimse av. I tillegg produserer han mye utenom. Mot Everton i helga så drev han med en annen idrett enn de 21 andre utpå Goodison Park-matta. To mål og en assist rakk han å produsere før dommeren blåste av i Uniteds seier over Everton.

Bruno Fernandes er blitt den nye David de Gea – mannen som bærer et helt lag på ryggen.

Bronse: Jordan Henderson

I de siste fem-seks kampene har han vært utilnærmelig i å diktere kampbildet sentralt i maskinrommet. I kamp etter kamp leverer han toveisspill helt i toppsjiktet av europeisk fotball. I en tid da Fabinho og Thiago har vært utilgjengelige på Liverpools midtbane, og etter skaden på van Dijk, har kapteinen stått opp som den bautaen han er.

henderson
Vlad1988 / Shutterstock.com

Han bryter opp med langpasninger og innlegg, han sender progressive pasninger gjennom ledd og han hindrer overganger imot. I tillegg er han ofte mannen som bestemmer tempoet i Liverpool. Han har vært Premier Leagues beste midtbanespiller sammen med Tottenhams Højbjerg hittil i år.

Nedrykk: Brightons effektivitet

Hva er det med Brighton og effektiviteten? Et av ligaens morsomste og mest spennende lag til nå får jo ikke satt ballen i mål. De har ofte vært Peps Barcelona fram til avslutningene, men planleggerne av Stortingsgarasjen foran mål. Det sløses og det sløses.

I helga spilte de 0-0 mot Burnley etter å ha skapt nitten avslutninger.

Mot Tottenham hadde de 57% ballbesittelse, men tapte knepent.

Mot Crystal Palace vant de skuddstatistikken med 20-1 og hadde ballen i 66% av tida. Men det ble 1-1.

Mot Everton hadde de ballen i 57% av tida og hadde like mange avslutninger som Everton, men de tapte med to mål.

Mot Manchester United vant de skuddstatistikken med 18-7, traff treverket fem ganger, men likevel tapte de 3-2.

Mot Chelsea hadde de ballen mest enda en gang. Og enda en gang så hadde de flest avslutninger, 13-10, men Chelsea vant 3-1.

Stakkars Graham Potter. Den innovative manageren til Brighton. Han legger ofte perfekte rammer, men effektiviteten svikter han gang på gang. Om ikke lenge møter Brighton Liverpool. Hvis de finner ut hvor målet står innen den tid, så kan den kampen bli litt småskummel.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket