fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB

Spillerbørsen: Meget solid forsvarsspill

Det var en offensiv og innovativ Jürgen Klopp som satte opp kampplanen i dag. Vi har sett 442 tidligere også, men ikke så konsekvent i bruk som i dag.

Jota og Mané måtte jobbe dypere enn vanlig. Formasjonen gjorde likevel at Henderson og Wijnaldum fikk store rom å dekke i de første 45. Det gikk bra veldig lenge, men mot slutten av omgangen, så ble vi etter hvert avslørt. Ved spillevendinger så sleit duoen tidvis å dekke rommet foran stopperne. Men på den annen side, så fikk Klopp plass til den nye fab four, og også Liverpool skapte mye i første omgang.

Andre omgang ble en stillingskrig, der ingen av lagene risikerte for mye. Så det ble mye jobb på en blytung matte.

Alisson 8
God førsteomgang. Redder oss på Citys første store sjanse etter 25 minutt. Er også raskt nede på innlegget til Torres, og holder ballen. I tillegg skal en ikke undervurdere det han gjør på straffebommen til Bruyne. Står så lenge at de Bruyne blir usikker. Er meget viktig i flere situasjoner i andre omgang også. Hindrer flere sjanser på offensivt keeperspill.

Arnold 6,5
Ligger ganske dypt i første omgang. Men har stort sett kontroll på Sterling. Bommer grovt på et bruddforsøk midtveis. Er også noe upresis på innleggene. Rekker å få med seg femten minutter av andre før en strekk i leggen tvang han til å bytte.

Matip 7
God førsteomgang. Ligger godt i banen, og rydder opp fint noen ganger. Blir offer for overbelastning på 1-1-målet. Misser med noen pasninger i andre omgang, men er igjen flink på de duellene han må ta.

Gomez 7
Spiller bra de første 45. Tar de få duellene som er. Blir også sjelden utfordret. Uheldig på straffesparket. Klarer seg fint i andre omgang også. Blir utfordret lite, men klarer deg sint de gangene han må i ilden. Med unntak av to situasjoner med Jesus tidlig i omgangen. Har et par flotte pasninger. Ligger godt plassert, i likhet med sin kollega.

Robertson 7,5
Upresis på innleggene. Men ellers spiller han som en konservativ back i første omgang. Spiller seg litt opp i andre omgang. Preger de siste 45 med solid backspill og mange gode offensive initiativ.

Henderson 7
Må løpe voldsomt utover i første omgang. Han klarte ikke alltid å dekke nok rom, blant annet på 1-1-målet. Godkjent likevel. Må patruljere mye defensivt i andre omgang, og den jobben gjør han bra. Klarer å stoppe pasningene gjennom leddene. Lite med offensivt i andre.

Wijnaldum 7
Mister ballen midtveis i første omgang. Balltap sentralt i banen mot City er ofte ensbetydende med mål, men ble reddet av spillerne rundt seg. Utenom det har nederlenderen en fin omgang. Patruljerer fornuftig. Som Henderson klarer han å dekke de fleste kanaler i store deler av omgangen. Spiller stort en god siste omgang også. Er flink til å løpe opp City-spillere. Men misser et par ganger med ballen.

Jota 6,5
Får mer å gjøre defensivt enn offensivt i store deler av første omgang. Det gjør han bra. Får også noen sjanser mot slutten. Men er upresis i både skudd og pasning. I andre omgang flyttes han inn i midten da Firmino byttes ut. Men klarer ikke å prege kombinasjonsspillet. Er derimot flink til å avskjære pasningskorridorene fra Citys stoppere til Rodri.

Mané 7,5
Liverpools beste i første omgang. Rykker seg fri flere ganger. Det var han som skapte mest. Den ene gangen ble det også straffe. Jobber også strålende hjem. Faller litt ut av kampen i store deler av andre omgang. Men rekker å markere seg med et par gode forsøk.

Salah 7,5
Er tilrettelegger i første omgang. Det gjør han bra. Han har tre stikkere som kunne fått en bedre skjebne. Og helt på slutten setter han opp både Jota og Arnold. God omgang. I likhet med resten av laget dreier andre omgang seg mye om jobb. Og den gjør han bra. City klarte kun sjelden å spille seg ut sentralt.

Firmino 6
Jobber øverst sammen med Salah. Klarer tidvis å kombinere bra, særlig i starten av første omgang. Misser litt med mottaket i to angrep som kunne ført til sjanser. Klarer ikke å prege kampen i tilstrekkelig grad, og byttes ut før timen. Bedre defensivt enn offensivt.

Shaqiri 6
Jobber greit, men klarer ikke å sette sitt stempel på kampen. Det var det heller ikke kampbilde til. Men er blitt flinkere i sitt defensive posisjonsspill.

Milner 7
Tar over etter Arnold. Han har god kontroll på Sterling i flere situasjoner. Fornuftig i det han foretok seg defensivt. Ikke like fremtredende offensivt. Klarte ikke å få blikket opp på overganger ved et par anledninger.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket