fbpx
Foto: AP Photo/Kirsty Wiglesworth/NTB

Spillerbørsen: Liverpools bestemann lagde straffespark på slutten

Det endte til slutt 1-1 på Amex Stadium. Det kunne ha tippet begge veier, men til slutt så var poengdeling fortjent.

Klopp valgte å starte med to halvgode ellevere mot Atalanta og Brighton i stedet for å toppe laget i dag. I tillegg rakk ikke Henderson å bli hundre prosent spilleklar til kampen. Derfor ble det enda flere rotasjoner enn man kunne ha håpet på.

Enda en gang fikk vi dermed se en ny forsvarsfirer. Williams, Phillips, Fabinho og Robertson. Det var nok en av årsakene til at Robertson var såpass defensiv som han var i første omgang.

På midten startet jernmennene Wijnaldum og Milner, men det skulle vise seg at tre kamper på seks dager ble for mye selv for Milner. Det endte med nok en hamstringskade for en av Liverpools midtbanespillere.

Framme så satset Klopp med Jota, Salah og Firmino, med Minamino liggende rett bak. Nesten i en skjev indreløperrolle. Mané kom inn etter timen for en rasende Salah.

Begge lag satset på bakromspasninger i første omgang. Det var langt mindre frakt av ball enn vanlig. I andreomgang ble midtbanen mer involvert.

Alisson 7
Spiller en god jubileumskamp. Var også nær å holde nullen i sin kamp nummer 100 for klubben. Får mye pluss for igangsettingene og sweeper-arbeidet sitt. Blir ellers ikke satt alvorlig på prøve. Men står trygt.

Williams 4,5
Det svinger en del for 19-åringen. Rotet i to-tre avgjørende situasjoner i første omgang. Lagde blant annet et meget unødvendig straffespark. Der skal han rett og slett ikke takle. Har også et par stygge feilpasninger. Men samtidig har han en god progressiv pasning gjennom ledd og han fulgte opp offensivt et par ganger. Byttes ut til pause.

Phillips 7
Som vanlig god i lufta i hele kampen. Særlig i andre omgang. Men sleit mer når ballen ble spilt langs bakken i de første 45, og særlig i bakrom. Fant ikke ut av samspillet med Fabinho, og de to byttet på å ligge galt i hele omgangen. Spilte seg fint opp i andre også på det.

Fabinho 6
Startet og avsluttet de første 45 minuttene glimrende. Herlig pasning til Salah i bakrom for eksempel. Men han har 25 minutter i mellom han helst vil glemme. Posisjonerer seg altfor dypt tre ganger, og Brighton fikk lett spill i rommet bak Phillips. Noe var Fabinhos feil, men noe skyldes også at strukturen var gal. Har også et par dårlige øyeblikk i andre omgang. Men klarer seg også bra i hovedtrekk.

Robertson 7,5
Klarte ikke å sette sitt preg offensivt i første omgang. Prioriterte det defensive arbeidet. Det gjorde han bra. Han er mer med i andre. Involverer seg oftere offensivt. Kjempefint forarbeid i forkant av Jotas 1-0-scoring og nydelig frispark på Manés offside-scoring. Er både heldig og god på slutten når han klarer et innlegg over eget mål. Men han er dessverre ikke like heldig på overtid. Han treffer støvelen til Welbeck når han skal klarere. Det er litt urutinert. God kamp utenom denne situajonen. Liverpools beste.

Milner 6,5
Sleit med å prege første omgang. Kom ikke inn i kampen i og med at Liverpool satset mye på å spille over midtbanen. Fikk mye rom å dekke på midten, og klarte ikke forhindre de farlige bakromspasningene. Men kontrollerte ok når han først fikk ball. Må ned på høyreback etter pause. Klarer seg veldig bra der, traff i taklingene og duellene. Men får en hamstringskade etter 70 minutter.

Wijnaldum 6,5
Mye av det samme som Milner i første omgang. Satte ikke nok preg på kampbildet. Løp opp noen baller defensivt. Spiller seg også litt opp i andre omgang. Tar mer ansvar offensivt med ball når Henderson kommer inn. Blir sliten etter hvert, men jobber bra helt ut.

Salah 6,5
Løper fint i bakrom flere ganger, og han var fryktelig nær 1-0 etter 35 minutter. Men VAR-marginene var nok en gang mot Liverpool. Er ganske god i andre omgang også. Fint gjenlegg til Jota på 1-0-scoringen. Ble sint da han ble byttet ut etter 63 minutter. Han følte at han var godt med i kampen. Nærmere 7 enn 6.

Minamino 6
Blir igjen for lett i duellene i første omgang, klarer ikke å beskytte ballen. Han er også for treg med ball og i valgene sine. Er preget av lite spilletid. Spiller seg opp i andre omgang. Posisjonerer seg flott da, avskjærer pasningskanalene langs bakken. Brighton må derfor slå mye i lufta, og der regjerte Phillips. Jobber bra hele kampen.

Firmino 7
Har en nydelig frispilling til Salah mot slutten av første omgang. Har også et par andre gode forsøk i andre omgang. Som vanlig smart i defensiv posisjonering. Viste også en god arbeidsmotor.

Jota 6,5
Hadde sin dårligste omgang i Liverpool-drakt i de første 45. Roter med balltouchen og pasninger. Blir litt lett i et par dueller. Misser en del i andre omgang også, men viser også enkelte fine detaljer. Er klasse på scoringa.

Henderson 5,5
Får de siste 45 minuttene. Ligger smart i banen, klarer å ta litt kontroll i den første halvdelen av omgangen. Men han bommer for ofte med pasninger. Og Brighton får starte på nytt. Noe tregere i aksjonen enn vanlig.

Mané
Får den siste halvtimen. Er uheldig som får annullert scoringa si. Utenom den misser han med enkelte valg og pasninger.

Jones
Må spille høyreback de siste tjue minuttene. Jones er ingen høyreback. Ligger feil flere ganger, og March får prege oppgjøret for mye.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket