fbpx
Foto: Martin Rickett/Pool via AP/NTB

Spillerbørsen: Liverpool på sparebluss

Det lå i lufta. Dette var ikke den viktigste kampen i november. Vi fikk se et tafatt Liverpool, som også led mye av manglende samhandling.

Klopp byttet ut fire spillere fra kampen mot Leicester. Neco Williams og Kostas Tsimikas bekledde back-plassene. Så fikk Rhys Williams plass ved siden av Matip i midtforsvaret. I tillegg startet Origi i angrep. Alt dette var ventet.

Noen av oss hadde håpet på enda flere utskiftninger, med tanke på at Brighton-kampen blir spilt tidlig lørdag. Men Klopp startet med den samme midtbanetrioen som avsluttet oppgjøret mot Leicester.

For Jones og Milner er dette uproblematisk, da begge hvilte godt i landslagspausen, men kanskje hadde Wijnaldum hatt godt av en pause snart. Han har spilt nær sagt alt av klubbkamper og landslagskamper i høst. Heldigvis er fysikken hans meget god, han har ikke vært skadet på over seks år. Og han ble heldigvis byttet ut etter 59 minutter.

Det kan man også si om Mané. Også han kan spille mange kamper i strekk. I tillegg til Origi fikk Mané med seg Salah framme. Det siste var svært ventet.

Etter en time så kom byttene. Kvartetten Robertson, Firmino, Jota og Fabinho kom inn. Men det hjalp lite. Kampen betydde mer for Atalanta, og spillet bar preg av det. Liverpool manglet energi.

Alisson 6
Han hadde en god redning tidig i kampen. Ellers avsluttet ikke Atalanta mer i første omgang. Fikk også lite å bryne seg på i andre omgang. Totalt tre skudd på mål. Kanskje kunne han vært raskere ute på 1-0-målet.

N. Williams 5,5
Williams klarte seg bedre defensivt enn offensivt. Han posisjonerte seg bra og var flink til å time taklingene sine i første omgang. Men valgene med ball var ikke like gode. Involverte seg litt mer i starten av andre omgang, men det flatet ut. Var noe passiv defensivt i viktige øyeblikk.

Matip 6
Sleit nok en gang med pasningsspillet. Han hadde to ganske stygge feilpasninger i de første 45. Men ellers var han god. Posisjonerte seg fint i feltet, og vant det meste i lufta. Fortsatte med det samme i andre omgang. Han klarte ikke å finne medspillere på langpasninger, men klarte seg fint defensivt.

R. Williams 5
Som sin makker så lå han riktig plassert gjennom de første 45 minuttene. Han ble ikke fristet til å forlate posisjonen sin. Så han begynte kampen på et disiplinert vis. I andre omgang ble han satt mer på prøve. Og det gikk ikke bra. Hadde ikke kontroll på området rundt seg på 0-1, og var totalt feilplassert på 0-2.

Tsimikas 5,5
Hadde tre gode innlegg i første omgang. Men klarte ikke å kombinere noe særlig med medspillerne sine, med unntak av en overlap rett før pause. Det førte til Liverpools eneste halvsjanse i første omgang. Ble byttet ut etter en halvtime. Det siste han gjorde var å sove på 0-1. Slapp Ilicic for enkelt. Grei kamp, men heller ikke mer.

Jones 6
Viser igjen ro med ball. Men involverte seg lite offensivt i første omgang. Hadde dog en fin pasning til Tsimikas rett før pause. Som mot Leicester byttet han ofte side med sin indreløper-kollega. Ellers var han opptatt av et disiplinert forsvarsspill. Klarer ikke å sette sitt preg på kampen i andre omgang heller. Men trygg med ballen.

Wijnaldum 6
Klarer kun unntaksvis å få tempo i angrepsspillet i de første 45, men det henger også sammen med det som skjer foran han. Indreløperne involverte seg lite offensivt, og ingen av de tre framme klarte å finne rommene. Grei disiplin hjemover. Har et ganske godt kvarter i andre omgang, men det var ikke nok til å skape problemer for Atalanta. Byttet ut etter 60 minutter.

Milner 6
Spiller sin 50. kamp i Europa. Det ble dessverre ikke den festen som en kunne håpe på. Som resten av laget handlet mye om disiplin i første omgang. Kun unntaksvis involverte Milner seg høyt i banen. Hovedoppgaven syntes å beskytte den uerfarne forsvarsfireren. Jobber som vanlig bra i hele kampen. Men går seg litt fast av og til. Bommer på noen pasninger også. Men god motor redder Liverpool på noen overganger mot.

Salah 5
Relativ iskald i første omgang. Nå lå Atalanta langt mer kompakt i forsvar enn i Bergamo, og det gjorde arbeidsbetingelsene vanskelige for både egypteren og resten av laget. Får Liverpools eneste halvsjanse i første omgang, men dundrer ballen langt over med galt bein. En stygg feilpasning i starten av kampen trakk ned. Klarer ikke å involvere seg i det kvarteret han fikk i andre omgang.

Origi 5
Startet friskt, men han klarte ikke å prege første omgang. Han klarte ikke å beskytte ballen godt nok, og mistet den for ofte. Det var en av grunnene til at Liverpool sjelden klarte å etablere seg på Atalantas halvdel. Dette fortsatte i andre omgang. Kom det lille sekundet for sent i en rekke situasjoner. Men det handler også om leveransen og meget god motstand.

Mané 5
I likhet med Salah så var Mané ganske iskald før hvilen. Han rotet veldig med avleveringene og klarte ikke å sette sitt preg på oppgjøret. Han fikk spille hele kampen, men klarte sjelden å utnytte rykkene sine. Gikk seg fast for ofte. Jobbet bra defensivt.

Robertson 6
Får den siste halvtimen. Rekker å slå to-tre gode innlegg, men også å tape hodeduellen på 0-2.

Firmino 6
Klarer å kombinere litt mer enn sin forgjenger. Har også et par gode løp inn i feltet. Men klarer ikke å skape sjanser han heller.

Fabinho 6,5
Veldig god når han takler. Men sløv i pasningsspillet, og løper for dårlig hjemover et par ganger. Får spille stopper de siste ti minuttene.

Jota 6,5
Den friskeste offensivt i dag. Tar noen gode løp med ball i starten etter innhoppet, med blir for passiv mot slutten. Finner ikke rommene.

Minamino
Får noen minutter på slutten, men han rekker ikke å markere seg.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket