fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

Spillerbørsen: Jota tok vare på sjansen igjen

Det var en skadeskutt tropp Jürgen Klopp stilte med i kveld. Mange av ledestjernene var skadet og ikke tilgjengelige. “Men så lenge vi kan stille 11 spillere, så skal vi kjempe om de tre poengene,” fortalte Klopp på pressekonferansen på fredag. Og det gjorde de til gangs.

James Milner ble valgt på høyrebacken. Fabinho ble klar, og ble plassert i midtforsvaret sammen med Matip. Robertson spilte som vanlig på venstrebacken. Det betydde en rutinert, men likevel en ny forsvarsfirer.

På midten stilte Klopp med Jones og Keita foran Wijnaldum i en klassisk 433. I angrepet så manglet Salah. Selv om han testet negativt før kampen, så rakk han ikke oppgjøret. Det betød en trio bestående av Jota, Mané og Firmino.

Det er lenge mellom hver gang vi har sett en såpass tynn benk som i kveld. Adrian og Origi var de eneste med en anselig mengde med kamper i beltet. Ellers så satt Minamino, Neco Williams, Tsimikas, Phillips og 19-årige Leighton Clarkson klare til å bidra. Williams måtte inn da Keita skadet seg etter 55 minutter.

Alisson 7,5
Får lite å bryne seg på i første omgang, men kontrollerer Leicesters eneste skudd på mål fint. Står deretter en veldig god andreomgang. Særlig på Leicesters store sjanse etter timen spilt. Var også hurtig ute og sweepet etter 80 minutter og avverget en mulig sjanse. Svært trygg når det var behov for ham. Gode utspark.

Milner 8,5
Sliter litt når Justin setter fart, men ellers spiller Milner en stor førsteomgang. Bryter foran, slår nydelige pasninger i bakrom og har også flere presise innlegg. Starter like bra i andre. Etter sju minutter må han opp på midtbanen. Der fortsatte han bruddspillet. I tillegg taklet han når han måtte. Spilte også Mané igjennom kort tid etter at han ble satt opp på midtbanen. Nærmere 9 enn 8.

Matip 7
Klarer seg veldig bra i lufta både offensivt og defensivt i de første 45 minuttene. Var en trussel på dødballer. Sleit litt mer når Leicester satte fart langs bakken, men det var heldigvis ikke så ofte. Klarte seg fint i andre omgang, med bommet på en del pasninger. Det kunne blitt farlig, men han rydder opp selv.

Fabinho 7,5
Klarer seg veldig bra i første omgang. Plasserer seg fornuftig, og løper opp et par situasjoner i starten av kampen. Gjør få feil i andre omgang også. Har kontroll på Vardy. Er meget konsentrert i forsvarsspillet. Slurver dog litt i klareringene.

Robertson 8
Han slo flere presise innlegg i dag. Og på det fjerde så satt den. Først så drar han av en mann før han leverer ballen på døra til Jota og 2-0. Er god defensivt også. Derimot var han upresis i pasningsspillet og ropte sin vrede over eget spill et par ganger. Han var minst like god i andre omgang. Sterk defensivt, hindret Albrighton å komme til farlige innlegg. Han fortsatte med initiativene offensivt.

Jones 7,5
Starter forsiktig, men spiller seg mer og mer inn i kampen. Han vokser seg stadig mer inn i seniorfotballen. Tar et par gode løp inn i feltet. Har også et flott forsøk etter ti minutter. Nydelig crosser til Robertson på 2-0-målet. Klarer seg fint defensivt. Byttet ofte side med Keita i løpet av de første 45. Mye av det samme i andre omgang. Viser blendende teknikk i gylne øyeblikk. Fornuftig i posisjonsspillet.

Wijnaldum 8
Spiller på det trygge i første omgang. Mister ikke ball, og er med å beholde dominansen. Styrer tempo. Misser derimot litt i plasseringen defensivt et par ganger. Det er sjelden vare fra den kanten. Spiller enda bedre i andre omgang. Bryter, takler og posisjonerer seg glimrende. Fortsetter også å strø pasninger til lagkamerater. Kampens dirigent.

Keita 7
Litt ujevn i kampens første halvdel. Han er bedre i press-spillet enn posisjonsspillet defensivt. Offensivt setter han opp Mané to ganger før dommeren blåser til pause. Fortsatte med det i starten av andre også, men løper dessverre på seg en strekk etter noen få minutter.

Jota 9
Var Liverpools beste sammen med Milner i første omgang. Tar mange initiativ både med og uten ball. Han er også meget presis og intelligent i samhandlinga. Litt slapp defensivt et par ganger. Men ellers en super omgang. Nydelig 2-0-scoring. Fortsetter storspillet i andre. Glimrende driv med ballen, setter opp lagkamerater mange ganger og kommer også selv til flere muligheter.

Firmino 8
Med unntak av en variabel start og en meget stygg feilpasning etter halvtimen, så spiller Firmino en god førsteomgang. Han gjorde det vanskelig for Leicester å bruke midtbanen sin de gangene de ønsket det. I tillegg var han som vanlig god i link up-spillet. Fikk store sjanser i andre, og endelig satt den på slutten. Nydelig heading til 3-0 på slutten. Jobber flott i hele omgangen, avskjærer Leicester gang på gang. God i kombinasjonsspillet også.

Mané 7
Han tar en rekke initiativ senegaleseren også, men er upresis i ballbehandling og i valgene i første omgang. Mye av det samme i andre omgang. Kommer til mange gode muligheter, men slurver litt i avslutningene. Bør skåre minst to i dag. Jobbet bra hjemover.

Williams 6,5
Får den siste halvtimen. Klarer seg bra defensivt, men slurver offensivt. Slår innlegg uten adresse for ofte.

Origi
Får noen få minutter på slutten. Markerer seg ikke.

Minamino
Kommer inn på slutten, og rekker å skape et par sjanser og lage et par frispark.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket