fbpx
jota
Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB

Spillerbørsen: Jota gir Klopp et luksusproblem før City-kampen

For en oppvisning av Liverpool. Det å skåre fem mål borte mot forrige sesongs kvartfinalist i turneringa er steinbra, men at vi også holdt nullen mot dette Atalanta-mannskapet, er en like stor prestasjon. Kampen minnet mye om nedsablinga av Porto i CL i 2018.

Klopp valgte å kun gjøre to bytter fra kampen mot West Ham. Det var kanskje lite, synes noen, da Manchester City venter i serien på søndag.

I forsvaret så var Rhys Williams tilbake. På midten stilte Klopp med samme treer som mot West Ham. Det betydde at Curtis Jones igjen var tilbake i startoppstillinga på bortebane i Champions League.

Offensivt så ble Bobby Firmino hvilt i dag. Diogo Jota tok hans plass. Det skulle vise seg å bli avgjørende i en første omgang der tempoet til bortelaget var betraktelig høyere enn hjemmelaget. To ganger banket Jota ballen i nettet. Og begge målene var av det vakre slaget.

Ellers byttet de tre framme på posisjonene, og hadde en festaften mot relativt trege stoppere og mye rom.

Storspillet fortsatte i andre omgang. Og de tre framme imponerte med fart og besluttsomhet. Særlig var Jota god, og han gir dermed Klopp et skikkelig luksusproblem før møtet med Manchester City på søndag. Skal han velge Jota eller Firmino?

Alisson 7,5
Litt usikker i en situasjon i første omgang. Utenom det har han kontroll på det lille han må gjøre. I andre omgang redder han nullen to-tre ganger, og er også våken utenfor 16-meteren. Meget solid omgang.

Arnold 7,5
Enda en gang er gang er han Liverpools mest progressive spiller i første omgang. Han setter opp medspillere med nydelige pasninger flere ganger i første omgang. Klarer seg også bra defensivt. Slår pasning i bakrom da Jota setter 1-0. Han spiller en roligere andreomgang, men har kontroll.

Williams 7
Vokser i rollen. Klarer seg fint i de første 45 minuttene. Er tålmodig i en mot en-situasjoner, og det er ikke alltid lett for unge spillere. Får litt flere løp rundt seg i andre omgang, men kun et par ganger misser han i posisjoneringa si. Dekker fint for Trent et par ganger i starten av omgangen.

Gomez 7
Sleit litt med Muriel i første halvdel av første omgang, men har stort sett kontroll. Timer duellene bra mot slutten av omgangen. Får en assist på 2-0-scoringa. Mye av det samme i andre omgang. Sleit litt med Zapata et par ganger, blir for lite fleksibel i utgangsposisjonen sin. Men sikrer og duellerer fint utenom det.

Robertson 6,5
En veldig rolig første omgang. Har et par fine langpasningsforsøk, men er noe upresis. Andre omgang er lik. Grei defensivt, men lite kreativ i dag. Er litt upresis de gangene han kommer over på motstanderens banehalvdel.

Jones 7,5
Tar en del løp inn i farlige soner. Får også en stor sjanse etter 15 minutter. Men setter skuddet rett på keeper. Viser prov på sin eminente teknikk, men er ellers ganske lite involvert i første omgang. Hever seg derimot i andre omgang. Tar mange initiativ. Er veldig god på både 0-3-og 0-5-målet. Jobber som en galeislave i de siste 45. Var nær ved å få straffe. Nærmere 8 enn 7.

Henderson 8
Dominerer midten i første omgang. Dekker mye mark, og det var mye areal å dekke, da begge lag la mange spillere på kantene av banen. Men kapteinen hadde kontroll i rommet foran stopperne. Satte også opp medspillere offensivt et par ganger, blant annet Jones etter kvarteret. Misser for enkelt defensivt et par ganger helt i starten av andre omgang. Men spiller seg fint opp. Setter opp kombinasjoner på midten flere ganger, og det førte etter hvert til flere sjanser. Har også et par nydelige langpasninger. Er i meget god form.

Wijnaldum 7,5
Kriger godt på midten. Pådrar seg tidlig et gult kort, men klarer likevel å sette sitt preg på midtbanen med dominant spill. Balanserer fint, og kommer på noen andreløp som kunne vært brukt. God førsteomgang. Mye av det samme i andre omgang. Utrolig flink til å hindre motstandere til å spille gjennom midten.

Salah 8
Et stort aktivum i de første 45. Tar løp på løp. Men er ikke helt venn med ballen og valgene. Så det munner ikke ut i noen store sjanser. I andre derimot så sitter det meste. Avgjør kampen med et fantastisk løp fra egen banehalvdel. Setter så opp Mané til 4-0 – på nydelig vis. Skaper mye utenom det også. Er blant annet nær sin andre for kvelden på nok en overgang etter dødball mot. Men keeper redder mesterlig. Salah jobbet også flott hjemover.

Mané 8
I likhet med Salah så tar han mange initiativ i første omgang. Han får også en ganske stor sjanse etter 35 minutter, men keeper til Atalanta redder mesterlig. Er nesten like aktiv som sine rekkekamerater i andre omgang, han er sist på 0-4 og nest sist på 0-5. Har også en farlig heading. Jobber bra han også. Litt slurvete til tider.

Jota 10
Treffer på det meste i dag, portugiseren. Han avgjør kampen med tre scoringer av det vakre slaget. Chipper elegant inn 1-0 etter et godt timet løp i bakrom. Setter 2-0 på en goalgetters vis, kontant og rapt. Får også æren av å sette inn 5-0 etter å ha vippet ballen forbi en utrusende keeper. I tillegg jobber han utrettelig i 65 minutter, vinner tilbake flere baller. Han setter også opp medspillere. Han plagde Atalanta i 65 minutter. Kanonkamp.

Keita
Får 25 minutter som innbytter. Bidrar med flere pasninger og løp. Misser litt defensivt et par ganger. Blir stående litt stille da Atalanta kombinerer på høyresiden. Så Keita var bedre offensivt enn defensivt.

Firmino
Får de siste 25 minuttene han også. Tar mange initiativ, løper smart. Men er upresis i flere situasjoner, begge veier. Skyter derfor i blokken et par ganger. Ikke dårlig, men ikke på Jota, Salah og Manés nivå i dag.

Milner
Spiller femten minutter som back, så ti minutter på midtbanen. Klarer seg greit. Kommer til en fin skuddmulighet, men skyter i forsvarsspiller. Solid innhopp.

Neco Williams
Får ti minutter. Klarer seg fint. Han tar et godt offensivt initiativ, men innlegget fører ikke til avslutning.

Tsimikas
Er faktisk veldig involvert i de ti minuttene han fikk. Gjør flere solide defensive aksjoner på den korte tida. Oppofrende og bra.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket