fbpx
Foto: Laurence Griffiths/Pool via AP/NTB

Spilleranalyse: Jota, Firmino og Milner var hakket bedre enn resten

Med flere av nøkkelspillerne ute leverte Liverpool likevel fotball på et høyt nivå i går. Flere av spillerne spilte sin beste kamp for året, og ikke minst så må den lave feilprosenten trekkes fram.

Milner måtte spille både høyreback og midtbane. Fabinho er omskolert til stopper. Wijnaldum måtte bekle anker-rollen, og framme så spilte Jota på den mer uvante høyrekanten. Det var med andre ord en del nytt i går. Men alt var likevel ved det gamle.

Fakta om spilleranalysen

 • Vi studerer kampen på video
 • Hver aksjon som spillerne gjør blir vurdert
 • Skalaen går fra -5 til +5
 • Alle aksjoner vurderes; defensive og offensive, med og uten ball
 • Analysen er en subjektiv kvalitativ vurdering

Det var viktig for laget å holde feilprosenten nede. Leicester er meget farlige på overganger. Den oppgaven klarte vi. Leicester skapte sine beste sjanser på dødball, utenom sjansen til Harvey Barnes i første omgang.

Første omgang ble en tålmodig affære. Vi skapte likevel flere muligheter når sjansen bød seg. Før kampen lurte vi på hvem som skulle erstatte Salah og Arnold med tanke på kreativiteten. Hvem skulle overta Salahs sjanseskapende aktivitet og hvem skulle slå de progressive pasningene som Trent vanligvis leverer. Svaret ble enkelt.

Det ble satt mange høye karakterer på spillerbørsen i går kveld. Stemmer de umiddelbare inntrykkene? Var det noen som kanskje fikk for høy karakter? Eller kanskje for lav?

Her er våre hovedfunn:

 • Milner erstattet Trent på beste vis. Han slo pasninger i både bakrom og på medløp gjennom ledd sju ganger i første omgang. Milner slo fem nøkkelpasninger i løpet av kampen, altså pasninger som førte til avslutning. Det var flest av de røde.
 • Jota erstattet Salah like bra. Han hadde fem avslutninger, tre av dem på mål. Han driblet mest på Liverpool. Han hadde også flere progressive løp med ball før han satt opp medspillere til sjanser. Han var i tillegg den utenom Milner med flest nøkkelpasninger. Sammen med Robertson for øvrig. Jota var et aktivum kampen igjennom.
 • Bobby Firmino spilte sin beste kamp for året. Han fikk 8 på børsen, han kunne til og med bli belønnet med enda ett poeng. Han gjør så mye bra i kombinasjonsspillet når vi går fra forsvar til angrep. Han var involvert i over tjue av disse overgangene i går, og han misset knapt med et eneste gjenlegg, flikk eller pasning videre. Denne gangen kom han seg til sjanser selv også. Det ble med en scoring, men det burde nok ha blitt en til. Han avskar også pasningskanalene til Leicester sentrale midtbanespillere, Mendy og Tielemans. Særlig Tielemans har en god pasningsfot, så det var viktig at han ikke fikk sentre baller til Vardy. Firmino begrenset hans bidrag.
 • Vi sleit med å involvere Wijnaldum i første omgang, men i andre fant vi rommene. Han spilte en stor andreomgang. Han strødde pasninger og hindret Leicester defensivt.
 • Fabinho satte ikke en fot galt i posisjonsspillet. Han fikk kun tre minuspoeng totalt i kampen. Det er svært sjeldent at noen spillere utenom keeper klarer det.
 • Fabinho var ikke alene om å holde feilprosenten nede. Hele laget var gode på akkurat det. Det var en disiplinert prestasjon. Totalt ble det bokført 88 minuspoeng. Det er det laveste antallet minuspoeng i årets sesong (City-kampen er den neste på lista – 99 minuspoeng). Med unntak av to-tre pasninger så tapte vi ikke ballen i farlige soner. Posisjoneringa var også imponerende kampen gjennom. Maddison fant litt rom i andre omgang, men han ble sjelden farlig.
 • Alisson gjorde en kolossal dobbeltredning etter 60 minutter. Han hindret først Vardy, deretter Barnes, med ypperlig en mot en-spill.
 • Milner og Matip ble angrepet mer enn Fabinho og Robertson i den første timen. Det endret seg den siste halvtimen. Da angrep revene fra begge sider. Både Milner og Matip sleit litt da Leicester satte fart langs bakken, men det ble bare en farlighet ut av det (Barnes sin sjanse i første omgang). Midtstopperne plasserte seg fint i feltet. Matip var for øvrig kongen i lufta, begge veier. Bommet derimot på mange langpasninger.
 • Curtis Jones og Naby Keita var meget trygge med ballen. De traff på nesten samtlige pasninger. Det var som sagt en viktig del av kampplanen. Keita satte ofte fart med ballen, ventet med pasning til han fikk press på seg og satte så opp en fri Mané. Det skjedde fire ganger.
 • Andy Robertson var mer presis med innleggene denne gangen. Han traff på fire innlegg, og flere andre var også svært nære. Det er hans høyeste treffprosent på innlegg i år.
 • Det var få aksjoner som fikk høy score i går, både på minus- og pluss-siden. Alissons dobbeltredning i det 61. minutt fikk 6 poeng til sammen. Ellers fikk Jota og Robertson hver sin treer på 2-0-målet. Keita og Milner fikk også hver sin treer i løpet av kampen, begge for gjennomspill. Ellers gikk det i toere og enere.

Målet i går var å dominere med ball, ikke miste den, hindre Leicester på overganger og avskjære forsyningslinjene til Vardy. Vi lyktes på alle fire punkter.

Før vi presenterer hvor bra de ulike spillerne var i går, så kan vi kort se på hvilke prestasjoner som har fått flest poeng tidligere i sesongen.

1. Mané mot Arsenal – 47 poeng
2. Salah mot Leeds – 43 poeng
3. Henderson mot Everton – 41 poeng
4. Salah mot Chelsea – 39 poeng
4. Thiago mot Everton – 39 poeng

Her følger en oversikt over hvordan spillerne gjorde det i går. Først er det angitt plusspoeng – så minuspoeng = deretter totalpoeng:

Alisson: 14-1=13
Milner: 35-8=27
Matip: 24-7=17
Fabinho: 21-3=18
Robertson: 30-11=19
Jones: 29-11=18
Wijnaldum: 30-9=21
Keita: 21-10=11
Jota: 41-6=35
Firmino: 45-10=35
Mané: 23-8=15
Williams: 8-2=6
Origi: 2-0=2
Minamino: 2-1=1

Dette gir følgende topp fem i går:


LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket