fbpx
jubel anfield publikum
Foto: Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Snart klart for publikum på tribunene igjen, men Liverpool må nok vente lenger

Den 2. desember så endres smittereglene i England. I dag opplyste Boris Johnson om at samfunnet vil åpnes mer.

Det gjelder også fotballen. Etter 2. desember så kan stadioner ha opptil 4000 tilskuere. Men det er likevel en sterkt begrenset og kontrollert ordning regjeringen åpner opp for.

Det er langt fra alle stadioner som vil gi adgang til publikum.

Siden oktober så har England vært delt i tre. Middels risiko for smitte (1), høy risiko for smitte (2) og veldig høy for smitte (3). Liverpool-området har vært klassifisert som smitterisiko 3-område. I likhet med London og Manchester. Her vil det mest sannsynlig ikke bli anledning til å slippe inn tilskuere etter 2. desember.

Kun i områder med smitterisiko 1 og 2 kan det åpnes opp for publikum. 4000 i områder med middels smitterisiko, og 2000 i områder med høy smitterisiko.

I tillegg vil man praktisere tredelingen mer rigid etter 2. desember. I dag har lokale styringsorganer en viss medbestemmelse i klassifiseringa. Den fleksibiliteten fratas lokale myndigheter fra 2. desember.

Liverpool har vært gjennom en massetesting de siste ukene. Nordøstlige deler av England har vært et prioritert område for regjeringa i høst, da området har hatt mest smitte i landet. 200 000 mennesker har testet seg i byen, og regjeringen ønsker å intensivere testinga ytterligere for at Liverpool kan bli kvitt den høye smitterisikoen.

På torsdag så vil regjeringen informere om de nye klassifiseringene. Men det skal mye til for at Liverpool-området skal gå fra risiko 3 til 2 allerede tidlig i desember. Så det vil nok fortsatt drøye før vi får se tilskuere på Anfield igjen.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket