fbpx
thiago
Foto: Michael Regan/Pool via AP/NTB

Skadekrisen på midtbanen forverret, men må løses

På dagens pressekonferanse informerte Jürgen Klopp om skaden på Thiago. Det var var ikke godt nytt. Men det finnes alltid løsninger.

Thiago vil være ute i flere uker, fortalte Klopp. Vi visste fra før at spanjolen ikke ville rekke kampene denne uka, men vi hadde et lønnlig håp om neste uke. Det håpet brast i dag. Ian Doyle i Liverpool Echo tolker Klopp dithen at Thiago vil være ute for resten av året.

Thiago har altså ikke hatt et tilbakefall. Det er heller ikke behov for kirurgi. Det har bare tatt lenger tid å hele skaden enn man først antok. Det gjør at Thiago vil stå igjen med 135 spilte minutter for Liverpool høsten 2020.

Dette gir Klopp ytterligere utfordringer når vi nå går inn i en tettpakket desembermåned. Liverpool skal spille åtte kamper før vi skriver 2021, og situasjonen på midtbanen er kritisk.

Foruten Thiago, så er Milner, Chamberlain, Keita og Shaqiri skadd. De tre første er helt uaktuelle til denne ukas kamper, og det skal holde hardt for Shaqiri og Keita også. Men helt umulig er det kanskje ikke. Uansett er situasjonen på midtbanen prekær.

Per nå så har vi Jones, Wijnaldum og Henderson tilgjengelige. Wijnaldum fortjener egentlig en pause. Han er sjelden skadd, men slitasjeskader skal man likevel ikke kimse av. De ligger og lurer i sivet. I tillegg er Henderson akkurat tilbake etter skade.

Det betyr ikke at alt håp er ute selvsagt. For det finnes jo andre løsninger.

For det første så kan Fabinho flyttes opp igjen ved behov. Da får Matip spille med en annen makker eventuelt. Rhys Williams kan spille mot Ajax og eventuelt Midtjylland. Nat Phillips kan spille i Premier League, i alle fall i kamper med relativt stasjonære angripere. Hvis Fabinho spiller midtbane, slik vi så den siste halvtimen av CL-oppgjøret mot Atalanta, vil det avlaste trioen Henderson, Jones og Wijnaldum.

For det andre så kan Minamino også spille indreløper, i alle fall i en skjev indreløperrolle, som han hadde i helga. Han klarte seg bra defensivt i det minste.

I tillegg kan Klopp legge om til 4231 i enkelte oppgjør. Alle de fire spillerne framme er relativt friske. Mané har virket sliten, men hvilte mot Brighton. I tillegg kan nevnte Minamino spille i mellomrommet. Origi kan også bli benyttet.

Dessuten er det forhåpentligvis ikke så lenge til før Keita og Shaqiri blir kampklare igjen. Klopp var i alle fall mer positiv til omfanget av disse skadene enn til skadene på Chamberlain, Milner og Thiago.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket