fbpx
salah
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com

Salahs positive Covid-19-test er ikke bare negativt

Det tok helt av på sosiale medier i går. Det egyptiske fotballforbundet kunne opplyse om at Mo Salah hadde testet positivt for korona. Mange forbannet landslagpausene. Mange var sinte på alle reisene og mulige smittekildene de ulike spillerne utsettes og utsetter seg for på disse landlagsreisene og -møtene.

Videoer av Salah dansende i sin brors bryllup forarget mange. Tåpelig risikoadferd, mente noen. Fullstendig uholdbart – trekk tilbake lønna, skrev andre.

Uansett hvor og hvordan Salah har fått viruset i kroppen, det trenger slett ikke være bryllupet som er smittekilden her, så må klubben forholde seg til at Salah er smittet. Han er nå isolert i Egypt. Premier League-reglene tilsier at denne perioden skal vare i ti dager. Men Egypt har jo også regler å følge, og det kan være at disse ti dagene ikke er nok. Salah rekker uansett ikke Leicester-kampen neste søndag. Og Atalanta-kampen henger også i en tynn tråd.

Salah vil trolig ikke være klar til kamp før Brighton om to uker.

Dette høres selvsagt ikke bra ut. Men det er slett ikke sikkert at det bare er negativt.

For det første så melder Salah at han er symptomfri. Det er det viktigste. Noen av oss som har hatt viruset vet hvordan kroppen kan bli mørbanket av det, og hvor lenge ettervirkningene faktisk kan vare.

For det andre får Salah en etterlengtet pause. Han er en maskin, egypteren. Han har en fysikk som få andre. Han takler jo greit å spille mange kamper, men det er likevel flere grunner til at en liten pause, kall det gjerne en detox, kan være fornuftig nå.

Spillerne har knapt hatt pause siden sist sesong. Det var vel ti dager ferie og rekreasjon, og så var det ny sesongoppkjøring. Det kan kalles rovdrift. Og i en komprimert sesong som i år, så kan det føre til slitasje på både kropp og sjel. Det er faktisk mulig å bli lei fotball, å hele tiden å prestere – uten å få beleilige pauser og nødvendige ventiler.

Det har sjelden vært dumt for de som er glad i klubbfotballen kontra landslagsfotballen at spillere ikke spiller med flagget på brystet. Det er krefter spart det.

For det tredje så har Salah nå hatt viruset. Det skal med andre ord svært mye til for at han får det igjen. I alle fall med det første. Forskere kjenner til ytterst få tilfeller der noen har blitt smittet to ganger, og det tar i alle fall lang tid å få det igjen. Da er det tross alt greit at ni av de ti dagene Salah skal isolere seg skjer uten klubbfotball.

Så nå gjelder det å få stablet et slagkraftig lag på beina mot Leicester. Det er jeg ikke i det minste i tvil om at Klopp får til. Så kan Salah være klar og uthvilt til kampen mot Brighton om fjorten dager.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket