fbpx
liverpool-united
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Så stor forskjell er det på Liverpool og Manchester United

Det er tøffe tider for Ole Gunnar Solskjær. Ikke bare bedriver TV 2 ordinært journalistisk arbeid som irriterer ham, men sesonginnledninga har heller ikke gått helt som Solskjær hadde håpet på.

Dagene er derimot noe lysere for Liverpool-fansen. Der Manchester United ligger på 15. plass, så leder Liverpool ligaen.

Noe av det viktigste i mange Liverpool-tilhengeres supporterliv er rivaliseringa med Manchester United. Og i årevis har akkurat denne kappestriden gitt United-fansen mer å glede seg over enn oss. De kan fortsatt glede seg over at de har flest seriemesterskap av de to klubbene, 20 mot 19.

Men pilene peker i gal retning for Solskjær.

Vi har studert noen av dybdetallene i årets Premier League-sesong. Hva er det som skiller klubbene for tida? I tillegg til 14 plasser på tabellen.

Nå er vi riktignok tidlig i sesongen, og Liverpool ligger bare ni poeng foran med en kamp mer spilt. Men likevel forteller en del av dybdetallene mye av den samme historien vi har sett i de to foregående sesongene.

Per nå er det stor forskjell på det klubbene presterer. Dette er noen av de offensive tallene per 90 minutter så langt i årets sesong:

Liverpool Man United
Mål2,431,33
Skudd1712,7
Skudd på mål5,864
XG2,461,15
Aksjoner som
fører til skudd
2621,5
Driblinger som
fører til skudd
1,570,5
På noen mobilmodeller så trekkes tabellen sammen

Liverpool kommer til skudd oftere, vi har klart høyere XG (forventede mål ut fra sjansene som skapes) og ikke minst så skårer vi oftere.

Men de defensive tallene avslører også noen forskjeller mellom lagene. Nå har Liverpool sluppet inn to mål flere enn Manchester United så langt, men graver man dypere, finner vi andre viktige forskjeller mellom klubbene.

Igjen ser vi på tall per 90 minutter:

LiverpoolMan United
Taklinger1617,2
Taklinger på
defensiv 1/3-del
4,578,33
Taklinger på
offensiv 1/3-del
3,571,5
Antall press136,9122,5
Vellykkede press46,437,5
Press på
defensiv 1/3-del
30,138,8
Press på
offensiv 1/3-del
54,632,8
Ind. feil som
fører til skudd
0,860,17

Liverpool presser mer enn Manchester United. Det er jo ikke overraskende. Men den store forskjellen er hvor på banen lagene presser. Liverpool presser mye høyere enn Manchester United. United takler også mye mer på egen banehalvdel. Det er blant annet fordi ballen er oftere på deres halvdel enn på Liverpools.

Men den virkelig store forskjellen så langt i årets sesong er antall personlige feil som fører til skudd. Og noen av disse skuddene har jo også gått i mål. “Feil” er her definert som virkelig grove feil. Dette kan være med å forklare hvorfor Liverpool faktisk har sluppet inn nest flest mål i ligaen etter runde sju. Vi gjør langt flere grove feil enn Manchester United så langt.

Så gjenstår det å se om Manchester United klarer å knappe inn på forspranget Liverpool har hatt på sine rivaler de to foregående sesongene. I 18-19 så var vi til slutt 31 poeng foran, i 19-20 var vi 33 poeng foran de røde djevlene fra øst. Vi skåret 175 mål på de to sesongene, United – 131. Vi slapp inn 55 mål, United – 90.

Kilde: fbref

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket