fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

Rekordene falt som fluer

Det var rekordenes aften i går. Tre store milepæler ble nådd.

For det første så spilte Gini Wijnaldum sin 200. kamp for Liverpool. Ikke bare det, men han slettet samtidig en rekord som Alan Kennedy har hatt siden midten av 1980-tallet. Ingen har vunnet flere kamper enn nederlenderen etter 200 kamper for klubben. Den nye rekorden er 133 seire.

Tidligere så ledet Kennedy denne adelskalenderen med 131. Han lå foran spillere som Gary Gillespie (126), Steve McMahon (123), Ian Rush (122), Craig Johnston (120) og John Barnes (120). Det er altså et edelt selskap Wijnaldum er blitt en del av. Ikke nok med det. Han sitter ved enden av bordet i dette selskapet. Det forteller mye om den epoken vi er inne i, men ikke minst forteller den om hvor viktig nederlenderen har vært for klubbens utvikling under Jürgen Klopp.

Seriekamper uten tap

Den andre klubbrekorden som ble slått i går var rekken av seriekamper på rad uten tap. Den nye rekorden lyder på 64. Før gårsdagen delte denne Liverpool-utgaven rekorden med laget fra 1978-81. De ble slått av Leicester – ironisk nok – i januar 1981. Den gang vant Leicester 2-1. Det gjorde de ikke i går.

Nå er det bare ett lag som ligger foran Liverpool på denne statistikken. Chelsea tapte ikke hjemme på 86 seriekamper mellom 2004 og 2008. En statistikk som Xabi Alonso gjorde slutt på for øvrig.

Det er med andre ord langt opp til den rekorden. Vi må unngå å tape i 22 kamper til. En skulle ikke tro det, men det er faktisk veldig, veldig vanskelig. Særlig nå uten publikum. Det har jo florert med borteseire siden oppstarten i juni.

Vi skårer alltid på Anfield

Den tredje klubbrekorden som falt i går var antall hjemmekamper på rad med scoring i serien. Liverpool har nå skåret i 39 seriekamper på rad. Streaken begynte den 27. oktober 2018, i 4-1-seieren over Cardiff. I hjemmekampen før det spilte vi 0-0 mot Manchester City.

Vi må helt tilbake til 1960-tallet for å finne den neste streaken på lista. Mellom mai 1967 og februar 1969 så skåret Shanklys menn i 38 kamper på rad på Anfield. Før det igjen var rekorden på 37 kamper tidlig på 1930-tallet. Det er langt ned til nummer fire på lista. Mellom september 2008 og mars 2010 så skåret Liverpool i 27 hjemmekamper på rad.

Hvis vi sammenlikner rekka på 39 kamper med andre lag i Premier League for tida, så er ingen klubber i nærheten. Manchester City har skåret i 18 hjemmekamper på rad i Premier League. Everton ligger på tredjeplass med åtte hjemmekamper på rad med scoring.

Det var med andre ord en aften for rekorder i går.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket