fbpx
upamecano
Foto: Vitalii Vitleo / Shutterstock.com
Det er under to måneder igjen til transfervinduet åpner. Liverpool må høyst sannsynlig ut på midtstopperjakt. Flere og flere peker på Dayot Upamecano som spilleren Liverpool har siktet seg ut.

To av tre seniorstoppere har blitt skadet de siste ukene. Først ble van Dijk kvestet stygt av Jordan Pickford. Deretter ødela Joe Gomez noen sener knyttet til kneskålen under trening med England. Begge er langtidsskadd.

Etter salget av Dejan Lovren i sommer, så gikk Klopp inn i ny sesong med kun tre stoppere. Hvis man trekker fra Fabinho og de yngre og uerfarne stopperemnene i klubben. Det var store muligheter for at klubben måtte kjøpe en ny stopper uansett. Men skadene tvinger nok klubben til å agere raskere.

Og den flere og flere snakker høyt om er RB Leipzigs Dayot Upamecano.

Den franske 22-åringen har tidvis imponert stort i Leipzig-trøya. I tillegg har han egenskaper som passer flott inn i Klopp-fotballen. Han er rask, er god på å bryte og i tillegg er han en meget god pasningsspiller. Han er også i riktig alder, med tanke på at Liverpool nærmer seg et generasjonsskifte. Vi har tidligere vurdert ulike alternativer som Liverpool kan være interessert i, og der havnet Upamecano øverst.

I tillegg ser vi at journalister som er nært knyttet til klubben stadig oftere nevner Upamecanos navn når de skal vurdere hvem Liverpool ønsker seg eller bør kjøpe. Både James Pearce og Simon Hughes fra The Athletic og Jamie Carragher mener at Upamecano står eller bør stå øverst på blokka til Michael Edwards og co.

Men det er likevel ett problem. Det er et problem som har hindret Liverpool fra å kjøpe spillere tidligere. Blant annet Nabil Fekir fra Lyon for et par år siden. Både Fekir og Upamecano har slitt med knærne sine.

Siden januar 2019 så har Upamecano vært ute med skader i 164 dager.

Brorparten av disse dagene skyldtes en kneskade han fikk i slutten av januar 2019. Den holdt han på sidelinja hele vårsesongen 2019. I august så pådro han seg enda en skade i kneet. Det er uvisst om det var en følgeskade eller om han slo opp den tidligere skaden.

Men franskmannen har også hatt problemer med det ene kneet tidligere i karrieren. Sommeren 2018 var han ute i en måned med en hard slagskade på kneskåla.

Den siste sesongen hadde Upamecano andre skader, men ikke i kneet.

Upamecano har ferdighetene som Liverpool søker. I tillegg bør ikke prisen være totalt avskrekkende. Upamecano skal ha en utkjøpsklausul på ca £54 millioner pund, men den vil synke til £37 millioner til sommeren. Upamecano signerte en ny avtale med RB Leipzig i juli. Det er også viktig å tillegg at Liverpool ikke er den eneste beileren i markedet. Upamecano er svært ettertraktet. Både Manchster United og Arsenal skal være svært interessert blant annet.

Men samtidig er nok klubben oppmerksom på hans helsehistorikk. Det taler på mange måter mot et kjøp. Samtidig er ikke et kranglete kne i ungdomsårene ensbetydende med at spillere drar med seg skadene inn i seniorårene. Det er mange eksempler på at spillere blir kvitt problemene i knærne utover i karrieren.

Det kan også gå andre veien. Noen spillere får mer problemer med knærne etter hvert i karrieren, selv uten problemer i starten. Joel Matip er et godt eksempel på det.

Det er med andre ord ingen fasit på dette. Det eneste en kan si per nå er at Upamecano har flere sider ved spillet sitt som passer klubben.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket