fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB
Liverpools defensive midtbanespiller har spilt mer midtstopper enn midtbane i høst. Det er tydelig at Klopp har satset på denne omskoleringa etter salget av Lovren i sommer. Hvordan har det gått med Fabinho i midtforsvaret?

Brasilianeren har startet sju Premier League og Champions League-kamper for Liverpool. To i 2018/19-sesongen, og fem i høst. Seks av disse kampene har endt med null baklengsmål. Kun i én kamp slapp vi en scoring med Fabinho som midtstopper. Hjemme mot Sheffield United i oktober. Da vant Liverpool 2-1, etter at bortelaget hadde tatt ledelsen på et meget omdiskutert straffespark tidlig i kampen. Et straffespark som Fabinho forårsaket for øvrig.

I åpent spill har vi altså sluppet inn null mål med Fabinho som stopper i disse turneringene. Det må også presiseres at han måtte ut med skade i den ene av kampene, hjemme mot Midtjylland.

I Champions League har han spilt midtstopper hjemme mot Bayern München i 2018/19-sesongen. Den endte 0-0. Deretter spilte han borte mot Ajax i høst. Den vant Liverpool 1-0. Så vant Liverpool 2-0 mot de danske mesterne Midtjylland uka etter. Der måtte altså Fabinho ut etter en halvtime.

I Premier League har Fabinho spilt samfulle 90 minutter i alle kamper han har spilt som stopper. Hans første kamp var borte mot Brighton i 2018/19-sesongen. Liverpool vant 1-0. I årets sesong har han spilt tre nye kamper i posisjonen. Han spilte i borteseieren over Chelsea, 2-0. Han spilte mot nevnte Sheffield United, der vi vant 2-1. Og så spilte han på søndag mot Leicester, en kamp som endte 3-0.

På sju kamper i PL og CL har vi altså ikke sluppet inn mål i åpent spill med Fabinho som stopper. Og motstanden har heller ikke vært dårlig. Kamper mot Bayern München, Chelsea og ligaledende Leicester forteller en tydelig historie. Foreløpig har omskoleringa av Fabinho vært en solskinnshistorie i de store turneringene.

Det har ikke gått like smertefritt for seg i de engelske cupene. Han spilte mot Wolverhampton borte i FA-cupen i 2018/19-sesongen. Der tapte vi 2-1. I årets Ligacup så slo vi Lincoln 7-2 på utebane. Fabinho spilte de siste 45 minuttene, og det var da Lincoln skåret målene sine.

Men dette var likevel kamper med lav prioritet. Vi stilte med tilnærmet B-lag i begge oppgjørene. Så det er et spørsmål om hvor representative disse kampene er.

Leicester-kampen

Mange så for seg at Liverpool ville stille med en lavere forsvarslinje da Gomez og van Dijk ble skadet. Fabinho og Matip har jo ikke de samme fartsressursene. Men det var ikke tilfelle mot Leicester i alle fall. Liverpool spilte med like høy linje som vanlig. Dette ble også bekreftet av Jamie Carraghers analyse i Monday Night Football på Sky Sports i går kveld. Fabinho og Matip spilte like høyt som van Dijk og Gomez. Selv med Jamie Vardy som trussel. Carragher mente at stoppernes kroppsposisjon har endret seg siden Villa-kampen. De står mer på skrå i flere situasjoner, og dermed mer beredt til å løpe i bakrom.

Fabinho posisjonerte seg perfekt mot Leicester. Han forholdt seg disiplinert til linja gjennom nitti minutter. De gangene han forlot den, så var det for å blokkere skudd. Samarbeidet med Matip var også forbilledlig når de måtte sikre for hverandre. Dessuten så var Fabinho meget trygg med ballen. Hans treffsikkerhet på pasningene var på 97,6% (Whoscored).

Det er selvsagt for tidlig å si om Fabinho vil fortsette å levere varene som midtstopper, men hans første sju Premier League og Champions League-kamper har i alle fall ikke avkreftet at Fabinho kan spille stopper. Null baklengs i åpent spill på 570 minutter i de to gjeveste turneringene gir heller mersmak.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket