fbpx
gomez dijk corner
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com

Liverpool og Manchester City med flest skader i høst

Det har florert med skader i sesonginnledninga. Per nå så har Liverpool ni spillere som sliter med kortvarige eller langvarige skader/sykdom.

Ingen klubber har flere. Den neste på lista er Manchester United. De har åtte spillere ute.

  • Van Dijk er langtidsskadd etter skade mot Everton for en måned siden.
  • Gomez er langtidsskadd etter en kneskade på Englands landslagstrening.
  • Oxlade-Chamberlain har slitt med en kneskade siden august.
  • Fabinho har slitt med en strekkskade siden slutten av oktober.
  • Thiago har ikke spilt siden han ble taklet rett under kneet mot Everton.
  • Alexander-Arnold strakk en muskel i leggen i starten av november og er ute i minst i to uker til.
  • Jordan Henderson sleit med ryggen i Englands kamp mot Belgia for noen dager siden. Han ble sendt tilbake til Kirkby for videre evaluering og oppfølging.
  • Rhys Williams led nesten samme skjebne for England U21.
  • Salah isolerer seg i Egypt etter en positiv Covid-19-test.

Heldigvis ser det ut til at Neco Williams og Andy Robertson vil være tilgjengelige mot Leicester. Robertson sleit med kramper i hamstringen etter 120 minutter mot Serbia for en uke siden. Men han spilte i gårsdagens 1-0-tap for Israel. Så hvis kroppen tålte de nitti minuttene er Robertson klar til helga.

Williams fikk et spark på ankelen mot Irland på søndag, og stod over kampen mot Finland i går. Men han var på benken, og det betyr at han mest sannsynlig er tilgjengelig mot Leicester også.

neco williams
Andrew Dowling Photo / Shutterstock.com

Av de ni spillerne som er nevnt over så er det Jordan Henderson, Rhys Williams, Fabinho og Thiago som har størst sjans til å rekke toppoppgjøret mot Leicester på søndag. Det var ventet at de to sistnevnte skulle bli klar i landslagspausen, men de har fortsatt ikke trent med laget. Så her er det nok en kamp mot klokka.

Det gjelder nok Henderson og Williams også. Begge landslagstrenerne brukte begrepet precaution da de skulle forklare hvorfor de ble sendt tilbake til Kirkby. De ville ikke ta noen sjanser på forverring av kjenninger.

Skader har rammet Liverpool hardt i høst

Alle skadene som Jürgen Klopp nå konfronteres med er heller ikke noe nytt. Liverpool har slitt med skader i hele høst. Sky Sports har regnet på alle langvarige skader som de ulike Premier League-klubbene har hatt siden oppstarten i september. To klubber skiller seg ut.

Det er de to desidert beste klubbene de siste årene. Manchester City og Liverpool.

Med langvarig skade så menes skader som gir mer enn ti dagers fravær fra fotballen. Manchester City har hatt 16 slike skader. Liverpool står med 15. Fire klubber opplever å ha hatt 12 spillere ute i ti dager eller mer: Newcastle, Burnley, Everton og Leicester.

Klubber som Chelsea, Manchester United og Tottenham har vært mer forskånet for langvarige skader enn Manchester City og Liverpool. Chelsea har hatt seks skader, mens Tottenham og Manchester United står registrert med åtte skader på lengre enn ti dager. Aston Villa og Wolverhampton har kun hatt fem og fire langvarige skader i høst.

Det ser for øvrig ikke ut til at det er et mønster i skadene med tanke på hvor mange kamper de ulike klubbene har spilt i Europa. Vi finner de fire Champions League-klubbene – Liverpool, Manchester-lagene og Chelsea – på ulike steder i diagrammet. Dessuten har ingen lag spilt mer fotball enn Tottenham i høst. De står oppført med halvparten av skadene til Manchester City.

Ulike posisjoner rammet

De langvarige skadene til Liverpool har kommet på ulike plasser, men særlig har midtstopperplassen blitt hardt rammet. Hvis vi regner Fabinho som stopper ved denne anledning, så har alle de fire profilerte stopperne på Liverpool slitt med langvarige skader. Matip har stått over ni kamper i høst. Fabinho kan rekke kampen mot Leicester, men vil uansett ha passert tidagersgrensa for lengst. Van Dijk og Gomez er som kjent ute i lang tid.

Ellers har spillere som Thiago, Chamberlain, Arnold og Alisson vært ute i over ti dager. I tillegg til Thiago og Chamberlain så har også Keita og Henderson vært ute mer enn ti dager på Liverpools midtbane. Begge var ute i fjorten dager i september og oktober. Nå kan Henderson være inne i sin andre periode med mer enn ti dagers fravær, men det får den nærmeste tiden vise.

ox
Cosmin Iftode / Shutterstock.com

Liverpool har også hatt spillere ute med Covid-19 i mer enn ti dager. Sadio Mané og Thiago. Kostas Tsimikas var også ute i noen dager med Covid-19, men flere av dem var før han kom til klubben, så han passerte ikke 10 dagers-grensa som ligger som premiss for denne oversikten. Grekeren har derimot hatt en langvarig lårskade i store deler av høsten.

Snart kan vi også plusse på en til i statistikken for Liverpools del. Når Salah har passert ti dager ute med Covid-19, så vil Liverpool i likhet med Manchester City komme opp i 16 langvarige skader for året.

Nå er alle spillerne (med unntak av Salah) tilbake på klubblaget. Det medisinske apparatet kan nå behandle spillerne på egen hånd, uten avbrytelser fra landslagsopphold. Det er noe Klopp og resten av staben setter pris på. De skadede vil nå bli behandlet i de nye fasilitetene i Kirkby. Den medisinske delen av anlegget skal være det nyeste av sitt slag i Europa.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket