fbpx
Foto: Neil Hall/Pool Via AP/NTB

Kritikken av Minamino er forståelig, men overdreven

Det var få spillere som fikk mer pepper enn Minamino etter lørdagens kamp mot Brighton. Det må i tilfelle ha vært Neco Williams. Men der alderen til Williams virker beskyttende til en viss grad, så er det lite som beskytter japanske Minamino.

Han er 25 år, og mange anser da at alt av forutsetninger for suksess er til stede. Men Minamino har til gode å imponere i Liverpool-drakt. Han har slitt med å få spilletid. Det skulle egentlig bare mangle. Det å kjempe seg til mer tid på banen med Firmino, Mané og Salah i stallen er ikke bare enkelt. For ikke bare er kvaliteten på den nevnte trioen skyhøy, men de er nesten aldri skadet heller. I tillegg kom Jota inn som en tsunami i høst.

I helgen fikk Minamino en sjelden sjanse i startoppstillinga. Det var en sjanse han ikke tok, var de fleste enige om. Selv om han spilte i en litt uvant indreløperrolle, så kunne man forvente mer.

Denne kritikken er forståelig. Men samtidig er den også overdreven.

Jeg anbefaler alle å se Brighton-kampen igjen. Studer Minamino. Legg særlig merke til det han gjør uten ball.

Fotballspillere har nesten aldri ball. Vi snakker om mellom 60 og 90 sekunder ballkontakt i løpet av en kamp. Derfor er det de gjør uten ball utrolig viktig. Denne kjensgjerningen er kjent selvsagt, men likevel svært undervurdert av mange.

Se kampen mot Brighton igjen og se hvordan Minamino beveger seg. Også når ballen ikke er akkurat der han er. Da tror jeg mange vil se hvorfor Michael Edwards og Jürgen Klopp kjøpte ham.

Han var nesten alltid spillbar. Han jaktet stadig på rom å få ball i. Og defensivt så var det ingen som presset hardere enn Minamino (og Jota). I tillegg lukket han mange pasningskanaler. Det er en grunn til at Brightons venstreside ikke fikk til noe uten at Williams eller Jones gjorde store personlige feil. Det er en grunn til at Brighton etter hvert ga opp å sende pasninger langs bakken mot venstresiden, og heller pumpet baller opp i høyden. Pasninger Phillips kontrollerte lett for øvrig. Hvis ikke Minamino hadde posisjonert seg eller presset så bra, så kunne det sett annerledes ut. Slike egenskaper uten ball er også viktig i lagspillet fotball.

Minamino hadde ikke noen god kamp på lørdag. Til det ble han for lett med ball og for lite involvert nærmere mål. Men det var heller ingen dårlig kamp. Det var mye fornuft i det han foretok seg. Vi så tendenser av en Klopp-spiller. Glem heller ikke at han spilte i en uvant rolle – skjev indreløper – og han mangler jo opplagt kampform.

Mange vil hevde at han mangler fysikk. At han blir for lett for Premier League. Det er for lett å ta fra han ballen for eksempel. Jeg tror faktisk det handler mer om manglende kamprytme enn manglende fysikk. Veldig mange spillere har den samme fysikken som Minamino, og likevel har de veldig god kontroll på ball. Bernardo Silva, David Silva, Phil Foden osv.

Jeg var sikkert ikke alene om å se Minamino en del før han kom til Liverpool. Da viste han mye av det samme som den nevnte City-trioen. Også i Champions League. Også før og etter han var banens klart beste spiller på Anfield i 2019. Da Salzburg presset Liverpool til 4-3 i gruppespillet.

Til slutt så må det også nevnes at Minamino primært ikke er kjøpt inn for å være en av de mest benyttede spillerne i Klopps byggverk. Han er mest sannsynlig hentet inn for å kunne steppe inn ved behov. Fylle en rolle. En klassisk rotasjonsspiller. Slike spillere har alle klubber behov for.

Selvsagt kan en håpe på flere bidrag fra Minamino i tida som kommer. Han har ikke briljert til nå. Men jeg har sett dårligere spillere i rødt.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket