fbpx
Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo/NTB

Klopp og flere spillere nominert til Best FIFA Award

I dag informerte FIFA om hvilke spillere og managere som er nominert i årets prisutdeling. Både manageren og flere spillere dukket opp på nominasjonslistene.

Jürgen Klopp ble nominert som årets manager. Han var i godt lag. Marcelo Bielsa i Leeds, Hans-Dieter Flick i Bayern München, Zinedine Zidane i Real Madrid og Julen Lopetegui i Sevilla er de andre kandidatene. Flick i Bayern München er den store favoritten. Zinedine Zidane vant prisen i 2017 og Jürgen Klopp vant som kjent prisen i fjor.

Blant spillerne som er nominert i Beste spiller-kategorien finner vi fire Liverpool-spillere. Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané og Thiago. Ingen klubber har så mange på nominasjonslista. Lista teller 11 navn. De andre sju som er nominert er Messi, Ronaldo, Neymar, Mbappe, de Bruyne, Ramos og Lewandowski.

Vi finner også Alisson Becker blant nominasjonene, som Årets keeper. Han vil kjempe mot Navas, Courtois, Neuer, Oblak og Ter-Stegen. Alisson vant denne prisen i fjor.

I tillegg blir det også laget et Årets lag, som settes sammen av 11 spillere fra ulike klubber. Kun i 2019 så fikk Liverpool spillere med på dette laget. Alisson i mål og van Dijk som midtstopper. Ellers har spillere fra Barcelona og Real Madrid preget listene.

Best FIFA Awards er en relativt ny pris. Den har kun blitt gitt ut fire år. Ronaldo har vunnet Årets spiller-prisen to ganger, mens Messi og Modric har en pris hver seg. To ganger har en Liverpool-spiller kommet på pallen i kategorien. Salah kom på tredjeplass i 2018, mens van Dijk ble nummer to i fjor.

Det er fire grupper av stemmeberettigede, hver gruppe teller 25%. Representanter fra media er en gruppe, kapteinene på landslagene er den andre gruppa, landslagstrenerne er gruppe nummer tre og til slutt så kan også folket få stemme.

Årets prisutdeling finner sted 17. desember. Seremonien blir kun digital denne gangen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket