fbpx
klopp
Foto: Oleh Dubyna / Shutterstock.com

Klopp møter motstand fra spiller, klubbdirektør og Premier League-sjef

Den tyske managerens ønske om fem bytter er ikke akkurat populært i mindre klubber.

Jürgen Klopp var rasende etter kampen mot Manchester City på søndag. Ikke for resultatet eller prestasjonen, men fordi han fikk enda en skade å bekymre seg for.

Etter kampen gjentok han kravet om å beskytte spillerne mer.

– Vi er nødt til å beskytte spillerne mer. Nå er ikke Trent aktuell for England. Ved å gjeninnføre fem bytter så vil ikke spillerne bli like utsatt for muskelskader.

Før sesongen så stemte flertallet av Premier League-klubbene å skrote regelen om fem bytter per kamp, en regel som ble innført etter lockdown.

Klopp, Guardiola og Solskjær har alle vært meget kritiske til både byttereglene og kampoppsettet. Kampene kommer for tett, hevder de. Det tas ingen hensyn til klubber som spiller i Europa. Spiller man i Champions league onsdag kveld, så kan PL likevel sette opp tidlig lørdagskamp. Og bedre blir det ikke når man bare ha tre bytter tilgjengelig. Resten av Europa har fem.

I dag har Jürgen Klopp møtt motstand fra flere hold.

Administrerende direktør i Premier League, Richard Master, har i et møte med britiske myndigheter i dag gitt beskjed om at tre bytter ligger fast.

– Vi har stemt over dette ikke bare en gang i Premier League, men to ganger. Vi forstår hvorfor managerne i de store klubbene ønsker seg fem bytter, det er mer hektisk, men jeg ser ikke at vi kommer til å endre på dette i overskuelig framtid.

Masters har vært gjenstand for Klopps vrede tidligere også.

– Masters angrep dette helt feil da vi skulle stemme over byttereglene. Han klarte ikke å selge inn ideen. Det var mangel på lederskap, har Klopp sagt tidligere. Dette budskapet gjentok han i går.

Motstand i de mindre klubbene

Men motstanden mot Klopps ønsker stopper ikke der. Også i de mindre klubbene så murrer irritasjonen.

Administrerende direktør i Sheffield United, Stephen Bettis, er svært uenig med Klopp og de store klubbene.

– Vi er mistenksomme til de store klubbene. Jo større klubbene er, jo større dybde har de. De kan med andre ord hvile spillere mer enn de små klubbene, fortalte Bettis til Sky Sports i dag.

– Alle regelendringer i løpet av en sesong ødelegger integriteten til ligaen. De tjue klubbene har faktisk stemt over dette to ganger allerede. Det bør være nok. De store klubbene spiller mer enn de mindre i Premier League, men sammenliknet med Championship-klubbene så spiller de like mye. Og vi hører ikke de klage, eller?

Og motstanden mot å gjeninnføre regelen om fem bytter stopper ikke ved direktørene. Også blant spillerne i de mindre klubbene så er det motstand mot fem bytter.

Crystal Palace-spilleren Andros Townsend var heller ikke positiv til endringer. I dagens morgensending på talkSport så kritiserer Townsend storklubbene.

– De vil ha fem bytter, men de bruker jo ikke engang de 3 byttene de har. Ikke i store kamper i alle fall. De vil bare benytte seg av regelen mot de mindre klubbene, slik at de kan sette inn fem verdensklasse angripere på slutten. Nei, fem bytter er ikke noe for meg, vi bør holde oss til tre.

Townsend har rett i at hverken Klopp eller Guardiola har benyttet seg av alle byttene sine hittil i sesongen. Det er også lett å forstå at mindre klubber er mistenksomme mot storklubbenes ønsker.

Project Big Picture ligger selvsagt i bakgrunnen av hele debatten, og forsurer debattklimaet. Storklubbene ønsker seg en liga med færre lag og all makt til de store klubbene. At de nå håper på hjelp til å få gjeninnført flere bytter, kan derfor synes som vanskelig.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket