fbpx
Foto: REUTERS/Mike Hewitt

Klopp gamblet og tapte

Jürgen Klopp startet med to halvgode lag mot både Atalanta og Brighton. Det var en risikabel gamble. Det burde han ikke ha gjort.

Klopp gapte over for mye denne uka. Han satset på seier i begge kampene, men det skulle til slutt vise seg at logistikken ikke holdt vann. Atalanta ble for sterke på Anfield på onsdag og vi tapte to poeng i dag.

Noen vil sikkert hevde at vi var en billig straffe unna tre poeng i dag. På overtid var det også. Det er et legitimt poeng. Men samtidig så kunne Brighton ha gått opp i 2-0 i første omgang. Vi kunne også ha skåret mer. Begge lag kunne med andre ord vinne, så 1-1 var et rettferdig resultat. Jeg tror at et toppet mannskap hadde slått Brighton i dag.

For et par uker siden hevdet jeg at Klopp burde ofre Atalanta-kampen. Sette på alt av B-listede spillere og satse på seier i en av de to siste kampene i gruppespillet i Champions League. Borte mot Midtjylland med toppet mannskap ville vært nok. Da ville også flere av de skadede spillerne ha vært tilbake.

Det hadde vært kynisk, men samtidig hadde det vært kalkulert og trolig fornuftig. I alle fall med fasit i hånd. Klopp satset i stedet for å sikre avansementet mot Atalanta, og heller hvile spillere mot Ajax og Midtjylland. Jeg forstår jo valget, men jeg er uenig i det. Jeg tror at en ofring av Atalanta-kampen hadde gitt bedre odds.

Det å spille tre kamper på seks dager blir for mye, særlig med tanke på at de to siste kampene hadde et intervall på mindre enn 72 timer. Dette visste Klopp og roterte mye. Men ikke nok. For resultatet ble to halvgode lag som tapte fortjent mot Atalanta og tapte to poeng fortjent i dag.

Klopp burde ha prioritert serien denne gangen. Da kunne Matip ha spilt i dag. Mané kunne ha spilt i dag. Milner kunne bare ha spilt i dag og kanskje unngått skade. En uthvilt Wijnaldum kunne kanskje ha vært enda mer dominerende i dag. Et samspilt og toppet Liverpool-lag ville rett og slett hatt større sjanser for seier i dag.

Nå kjenner jo Klopp situasjonen i troppen bedre enn meg. Han har bedre kontroll på den medisinske tilstanden selvsagt. Men utenfra synes prioriteringene ganske tydelige. Klopp gapte over for mye denne uka, i mine øyne. Han gamblet, men tapte. Det er uansett ikke en stor feil. Valget hans var forståelig. Mange vil jo også hevde at laguttakene ikke var en feil i det hele tatt.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket