fbpx
innbytter
Foto: daykung / Shutterstock.com

Klopp: – 15 managere ønsker nå fem bytter

Jürgen Klopp kunne i går fortelle at seks managere har endret mening om fem bytter i Premier League.

Managerne hadde et Zoom-møte på onsdag, og da kom det fram at flere har endret mening om byttereglene. I følge Klopp så skal nå 15 managere være for fem bytter. Fem skal være mot. De ønsker å beholde det ordinære reglementet med tre bytter.

Fem bytter ble innført etter lockdown i forrige sesong for å lette på situasjonen og unngå skader. Men så ble den midlertidige regelen tatt bort før årets sesong

Det har blitt avholdt to voteringer om regelendringa. Den første skal ha endt 11-9 i favør av tre bytter. Men så fikk sterke stemmer blant minoriteten direktør i Premier League Richard Masters til å foreta en ny votering etter at sesongen hadde startet. Da hadde angivelig to klubber endret mening. Slik at 11 stemte for fem bytter, ni stemte for tre bytter. Men siden dette er et endringsforslag som krever kvalifisert flertall, altså 14 stemmer, så falt forslaget om fem bytter enda en gang.

Men nå ønsker Klopp, Solskjær, Lampard og Guardiola med flere enda en ny votering. De mener at terrenget er endret, og at kartet må tegnes på nytt. Antall muskelskader har gått kraftig opp. Nettstedet The Athletic hevder at belastningskadene har økt med 42%.

– Jeg er så glad for at vi hadde møtet på onsdag. Nå er 15 managere for fem bytter. Nå er det ikke vi managere som stemmer, men jeg håper de ansvarshavende nå tar de rette grepene, kunne Klopp fortelle til pressekorpset i går.

– Alle spillere vil spille hele tiden. Min jobb er å vise at de kan undervurdere situasjonen eller overvurdere seg selv. I jula skal vi spille to kamper på under 48 timer igjen. Det er mulig, det går an, men det er virkelig farlig. Slik er det med resten av sesongen også. Det går jo an, men det er farligere for spillernes helse. Fem bytter vil avhjelpe på situasjonen.

Det er uklart hvilke fem managere som er i mot endringen. Men Chris Wilder fra Sheffield United og Dean Smith fra Aston Villa har begge gått ut i media og støttet dagens ordning.

Før landslagspausen så gikk Richard Masters ut og fortalte at en tredje votering er så godt som umulig. Men det spørs om denne uttalelsen står seg like godt i dag. For i mellomtiden så har ikke bare flere managere endret mening. Klubbene i EFL (de tre divisjonene under Premier League) har innført fem bytter, og i tillegg har Englands landslagstrener Gareth Southgate ytret ønske om at Premier League innfører fem bytter.

I dag er Premier League den eneste av de store ligaene, og nå også den eneste ligaen i det profesjonelle England, som har tre bytter.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket