fbpx
covid

Klar økning i antall positive Covid-19 tester

Premier League opplyser ukentlig hvor mange spillere og hvor mange i støtteapparatet som har testet positivt for korona.

Mellom 9. og 15. november ble det utført tester av 1207 personer. Av disse var 16 positive. 14 av disse var spillere. Alle må isoleres i ti dager.

Dette er en kraftig økning fra forrige uke, da fire testet positivt. Det er også ny rekord totalt sett. Den forrige var ti positive prøver i fjerde uka i september.

Det er ventet at tallene for neste testuke vil overstige 16. Spillere er nå spredt på ulike landslagsopphold, og rapporter fra ulike land antyder et høyere smittetrykk enn før.

Fotballen har lenge hatt en egen smitteprotokoll. Med svært hyppig testing og strenge regler. Den har fungert bra. Fotballen har stort sett rullet ufortrødent, med relativt få tilfeller av positive Covid-19-tester.

Men med utviklinga av bølge to i Europa, så har ikke smitteprotokollen fungert like bra. Direktør i Helsedirektoratet i Norge, Bjørn Guldvåg, har til og med gått til det skritt å be UEFA avlyse internasjonal fotball i tiden som kommer.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket