fbpx
Foto: Clive Brunskill/Pool via AP/NTB

Kampens øyeblikk: Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler

Etter en forrykende start av Liverpool, så tok Manchester City mer og mer over utover i første omgang. Først så utliknet Gabriel Jesus etter en halvtime. Ekspertene krangler ennå om det var dyktighet eller flaks, men han gled unna Arnold med et frigjørende medtak og satte ballen sikkert i mål.

Ti minutter etter er City på farten igjen. Et veggspill mellom Mané og Robertson lykkes ikke, hjemmelaget kjører overgang. De Bruyne styrter ned mot 16-meteren, i rommet som Robertson hadde forlatt. Joe Gomez – i sin 100. seriekamp for Liverpool – sikrer forbilledlig.

Men de Bruyne pisker ballen inn på karakteristisk vis. Han treffer Gomez i armen. En Gomez som fortvilet forsøker å oppheve fysiologiske forutsetninger, men han rekker ikke å hive armen raskt nok vekk fra ballen. Gode gamle ball-søker-arm prinsippet er jo for lengst død, dessverre.

Manchester City får straffe.

Kevin de Bruyne hadde før kampen tatt fem straffer for Manchester City i 2020. Han hadde satt alle sammen, og fanklubben hans i samtlige kommentatorbokser på Etihad hadde nok allerede skrevet 2-1 på notatarkene deres da de Bruyne gjorde seg klar.

Alisson Becker klapper høyere i hendene enn jeg noen gang har hørt. Det ljomet over stadion.

De Bruyne ser på dommeren. Venter på signalet. Alle er klare. Alsaker og Semb har renset røsten for nok en gang å hylle belgieren. Dommer Craig Pawson blåser i fløyta. Alt fryser ett lite sekund før de Bruyne tar tilløp.

Midtveis i tilløpet kikker han opp. Venter på Alissons utfall. Men brasilianeren står. Han beveger seg ikke som 99% av resten av keeperne ville ha gjort. Han står.

De Bruyne nærmer seg ballen. Fortsatt intet utfall fra Alisson. En rådvill og usikker de Bruyne mister rytmen. Han bommer rett og slett på treffpunktet på ballen. Han sleiver den utenfor. Til høyre for Alisson. Fortsatt 1-1. Puh.

Det var karma det. Jeg ser på bommen som en liten hevn for innføringa av den tåpelige nye handsregelen. Hvor skal egentlig forsvarsspillere ha armene sine når de løper?

Jeg skjønner heller ikke hvorfor den nye oppmykninga av handsregelen som de engelske dommerne ble bedt om å følge fra oktober ikke ble brukt i tilfellet i går. I oppmykningsinstruksene som skulle brukes fra runde 4 så står det jo i klartekst at dommerne mer skulle vurdere om armen er i en naturlig posisjon. Blant annet for å opprettholde balanse. Noe Gomez gjorde i går. En spiller som sprinter hjemover med armene på ryggen mister jo balansen.

Det står også i klartekst at armene kan være utenfor kroppen. De trenger ikke å være inntil. The arms may be outside the player´s body line and may not be penalised. For meg er det komplett uforståelig at ikke denne instruksen ble brukt i går. Om det er en eller fire meter avstand mellom de Bruyne og Gomez da førstnevnte sveiper inn innlegget, har ingenting å si. Det er umulig å reagere raskere enn det Gomez gjorde i går. Han forsøkte faktisk å fjerne armen. Amputasjon synes som et i overkant tøft krav, eller?

Men ok, de Bruyne bommet, og alle hjerter gledet seg…

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket