fbpx
Foto: REUTERS/Peter Powell/NTB

Kampens øyeblikk: Sjelden har en reprise vart så lenge

Det var flere store øyeblikk i dette smykket av en fotballkamp. Men en må jo bare være selektiv og plukke ut de virkelig store høydepunktene.

Jeg har lyst til å velge Firminos scoring på slutten. Fordi den betydde så mye. Fordi det var en lettelse. Fordi det var så utrolig fortjent. Kritikken har haglet i høst. De fleste har sett at han har slitt litt med steget og touchen. Men Firmino har jobbet like bra som vanlig. Og Klopp starter med Firmino nesten hver gang likevel. I dag var Firmino knallgod, og hans store mulighet etter 76 minutter fortjente absolutt en bedre skjebne. Heldigvis var skjebnen med brasilianeren etter 89 minutter. Den scoringen gjorde godt.

Men dette øyeblikket når likevel ikke opp i konkurransen denne gangen. For hva sier man ikke etter ett minutt med totalfotball på 2-0-scoringen? Vi beholder ballen i laget i 30 trekk. Spillerne bytter posisjoner hele tiden. Til slutt så henger ikke Leicester med lenger. Curtis Jones finner Andy Robertson med en crosser. Skotten går av sin mann og sveiper ballen inn til Jota som møter ballen perfekt med pannebrasken.

Leicester ante ikke hva som hadde truffet dem. Perfekt fotball – det var det som traff dem. 30 trekk – Liverpool har ikke hatt så mange trekk før en scoring siden Opta begynte å måle slikt i 2006.

På tross av denne Rinus Michels-propagandaen var det et annet øyeblikk som opplevdes enda råere. For hvordan var det mulig at det ikke stod 3-0 i målprotokollen etter dobbeltsjansen i det 77. minutt?

Først så drar Firmino av sin oppasser på forbilledlig vis. Så setter han ballen på innsiden av stolpen. Han er observant på returen, men Leicester-forsvaret og keeper klarer å hindre en ren avslutning og redder på streken. Nei, det er feil, den ballen reddes ikke på streken. Den reddes i kant med streken. Den ene sømmen på ballen tangerte strekens ytterside. Den minst mulige margin.

Men sjansen var jo ikke over. For på neste retur så ventet Mané. Han får av gårde et skudd som Schmeichel klarer å slå i stanga. Igjen på innsida av stolpen. Ballen faller ned foran mål. Firmino kaster seg fram og er centimetre fra å tappe inn 3-0. Men det blir faktisk ikke scoring. Det var ufattelig. Det må ha tatt nesten tjue sekunder å vise reprisen. Det var spektakulært.

Jeg er glad for at situasjonen ikke ble avgjørende, at Leicester ikke skuffet inn et par baller på slutten, for da hadde jeg ikke stått opp i morgen.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket