fbpx
Foto: REUTERS/Kirsty Wigglesworth/NTB

Kampens øyeblikk: Klopp følte at verden stoppet opp

Hvor skal man egentlig begynne? Hvilket øyeblikk skal man velge? Med to straffer, flust av skader, tre VAR-situasjoner, scoring på overtid og en rasende Salah?

Kampen inneholdt tre VAR-situasjoner. Nok en gang vil mange Liverpool-fans besverge VAR. Men samtidig så endte nok alle tre situasjonene med korrekte avgjørelser, så da får en bare svelge det. Men det begynner å bli nok nå. Liverpool har nå blitt offer for nærmere 10 VAR-omgjørelser som har gått i motstanders favør i årets sesong. Ingen andre lag er i nærheten av slike marginer mot.

Både Salah og Mane skårer i dag. Men begge står i offside. Den første var svært nær, etter et vidunderlig angrep, den andre var tydelig. Jubel ble avløst av et digert sukk begge gangene, for det var ikke lett å se i real time.

I tillegg må dommer Stuart Attwell bort til monitoren på overtid. Robertson hadde truffet den ytterste tuppen av støvelen til Welbeck. Attwell blåste ikke, men etter å ha sjekket situasjonen på monitor, så omgjør han egen avgjørelse. Dette var nok det mest avgjørende øyeblikket i kampen, for Brighton utlikner jo, men jeg synes at et annet øyeblikk likevel fortalte mer om sesongen.

For etter 72 minutter så setter James Milner seg ned. Jernmannen James Milner holder seg til låret. Tre kamper på kort tid ble for mye, selv for 34-åringen med en fysikk som mange kan misunne ham. Det øyeblikket ble ikke viktig bare for kampen, for Brighton ble farligere etter at han måtte ut. Men øyeblikket statuerer også det som Klopp og Solskjær med flere har klaget på i tre måneder nå.

Kampprogrammet er for tøft, fem bytter burde vært innført for lengst. Spillerne får ikke nok hvile. Enda en gang må en spiller ut mot slutten av en Premier League-kamp. Klopp gjemte ansiktet i buffen sin. Kun et par bekymrede og sinte øyne bak brillene kunne skimtes.

Klopp visste hvor avgjørende dette øyeblikket var. Ikke bare for kampen, men også for desember. Liverpool har nå Thiago, Ox, Shaqiri, Milner og Keita på skadelisten av midtbanespillerne sine. Og Henderson har akkurat kommet tilbake. I tillegg vikarierer Fabinho som stopper. I alle fall fram til nå. Dette er alvor.

Og skaden til Milner var ikke den eneste i kampen. Brighton var enda mer uheldig. Maupay måtte ut med skade midtveis i første omgang, etter å ha misset et straffespark først. Også det et øyeblikk som er verdt å nevne selvsagt. Men han var ikke alene. Lallana kom inn i det 63. minutt. Han varte i åtte minutter. Da måtte han byttes ut.

Denne kampen var den beste reklamefilmen for innføring av fem bytter før jul. Dessverre.

Til slutt så må også tre andre øyeblikk nevnes. Salah ble byttet ut etter en times spill. Han ble forbauset og sint. Han gikk rett forbi Klopp og vrengte på seg overtrekksjakka i vrede. En ganske sunn innstilling, mente Semb i kommentatorbua. Det er jeg enig i. Så lenge reaksjonen er der og da, og at han ikke er langsint.

Jotas mål var det høy kvalitet over. Forseringa til Robertson, gjenlegget fra Salah og skuddfinta og den kjølige avslutninga til Jota var en nytelse.

Det siste øyeblikket jeg har lyst å trekke fram er den doble sklitaklinga til Nat Phillips mot slutten av kampen, på stillinga 1-0. Først så redder han seg inn med en sugende sklitakling på Welbeck. Men han får ikke sklidd ballen langt nok vekk. Men han reiser seg raskt og sklitakler Welbeck nok en gang. Det viste offervilje og meget solid stopperspill av Phillips. Dessverre ble ikke taklingene avgjørende.

Det er lov til å føle sympati med Klopp i kveld. Skademareritt, VAR-mareritt og to tapte poeng på overtid. Kan det bli verre? Tja, vi kunne ha tapt.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket