fbpx
jota
Foto: AP Photo/Luca BrunoNTB

Kampens øyeblikk: Da uttaket ble rettferdiggjort

Det var så mange øyeblikk av pur briljans i går kveld. Et par av Curtis Jones sine ballbehandlinger, kanskje en av Robertsons mange brudd, eller hva med en av de mange pasningene gjennom ledd fra Trent Alexander-Arnold.

Øyeblikket da Rhys Williams enkelt plukket ballen fra Zapata i første omgang har også brent seg fast i meg, det var som å se en 36-årig Paolo Maldini på sitt mest elegante.

Likevel er det to andre øyeblikk som rangeres over. For det første har vi målet som avgjorde kampen. 3-0 etter ett minutt av andre omgang. Et mål vi har sett flere ganger før. Scoring etter corner imot.

Curtis Jones legger ballen til rette i eget felt før han kaldt og rolig slår ballen i rommet foran en galopperende Mo Salah. En Salah som egentlig hadde misset ganske ofte med ballen i første omgang. Men ikke nå. Han bare sprintet femti meter, før han la ballen over på sin venstre fot samtidig som han utmanøvrerte forsvareren. Deretter bøyde han ballen opp i venstre hjørne. Et vakkert kontringsmål.

Men det målet får bare sølvmedalje. For meg var det et annet øyeblikk som toppet dette. Øyeblikket da Diogo Jota rettferdiggjorde laguttaket til Jürgen Klopp. Tenk at Klopp ikke startet med det normale trekløveret sitt, i en viktig kamp i Europa. Har det skjedd før? Når alle tre har vært friske og raske? Jeg husker ikke. Men uansett – det Diogo Jota gjør på 1-0-målet er årgangsvin og trøfler.

Først blikket. Hvor er det rom, hvem har ball, når skal jeg løpe? Så selve løpet, perfekt timet. Samtidig kommer pasningen. Like perfekt vektet som timinga på løpet. Deretter måten Jota tar med seg ballen på. Jeg visste fra før at frakting av ball i høy fart er en av Jotas styrker, men å se det så vakkert eksemplifisert som i går, var verdt litt kake. Måten han ristet av seg forsvareren på viste styrke. Så avslutninga. Kroppen i perfekt balanse. Øye-ball-koordinasjonen var utsøkt. Chippen var briljant utført.

1-0 over Atalanta i Champions League. For en start på kampen. Diogo Jota satte ytterligere to baller bak en svimmel Atalanta-keeper før han ble byttet ut etter 65 minutter.

Han er klar til søndag, Jota. Men starter han? Mot Manchester City på bortebane. Nja, det er ikke lett å si. Han har i alle fall gitt Klopp et realt luksusproblem. Det er noen år siden at trioen framme faktisk møter en utfordrer. En høyst reell utfordrer. At noen banker på for alvor.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket