fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB

Kampen på søndag viste viktig forskjell på Liverpool og Manchester City

Mye forsvant i støyen etter skaden på Trent Alexander-Arnold i helga. Liverpool dominerte Manchester City på Etihad i den første halvtimen for eksempel. Det er ikke hver gang. Manchester City produserte kun sju avslutninger i kampen. Det er heller ikke hver gang. At spillere som Sterling, de Bruyne og Torres hadde betraktelig færre involveringer med ball enn normalt er også verdt å nevne.

Men for meg burde det store samtaleemnet være prisen på de to forsvarsfirerne som Klopp og Pep mønstret på søndag.

For de avslører hvilke store kulturforskjeller det tross alt er mellom klubbene. Selv om Manchester City har blitt tvunget til en viss edruelighet i det siste.

Liverpool spilte med Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Joe Gomez og Andy Robertson. Til sammen kostet de £12,35 millioner.

Manchester City spilte med Kyle Walker, Ruben Dias, Aymeric Laporte og Joao Cancelo. Til sammen kostet de £222,7 millioner.

Det er et hav i mellom.

Det er heller ikke sånn at lønningene er høyere i Liverpool enn i Manchester City. Snarere tvert i mot. Manchester City er bare litt flinkere til å “fjerne” deler av spillernes inntekter fra de offisielle regnskapene. City-spillernes image rights-inntekter blir betalt av Fordham Sports Image Rights, et selskap som juridisk står utenfor City Group. Men pengene kommer selvsagt fra den samme potten i realiteten.

Manchester Citys forsvar kostet atten ganger så mye som vår forsvarsfirer i helga. Det er verdt å tenke over. Det forteller noe om den klubbkulturen som Jürgen Klopp og andre har vært med å bygge opp. Nå ville jo van Dijk gjort forskjellene mindre, men samtidig er det verdt å nevne at Manchester City har Nathan Aké til £40 millioner, John Stones til £50 millioner, Benjamin Mendy til £51 millioner og Fernandinho til £35 millioner i bakhånd.

Jeg sier ikke at Liverpool ikke har benyttet seg av transfermarkedet de også. For det har de. Spillere som van Dijk, Alisson, Mané, Keita, Jota og Salah kostet noen dinarer de også. Men det er ikke fordi eierne har spyttet inn mer penger, enten direkte eller gjennom oppblåste sponsoravtaler.

Vi har kunnet kjøpe de nevnte spillerne fordi vi også har solgt spillere. City har også solgt en og annen slenger, men det kan ikke sammenliknes. Siden 2015-16-sesongen så har Manchester City brukt £632,4 millioner netto på spillere, Liverpool har brukt £126,5 millioner.

Denne kulturforskjellen manifesterte seg altså på søndag. At den ene forsvarsfireren kostet 18 ganger mer enn den andre hører til sjeldenhetene, selvsagt. At klubben med den billigste fireren i tillegg er tittelforsvarere gjør det bare enda mer oppsiktsvekkende.

Jeg vet at alle vet dette. Jeg vet at alt er kjent. Men jeg synes ikke vi må glemme det. Derfor denne påminnelsen.

Tenk, en gang var Manchester City en ganske kul klubb. Den gang fansen stod øverst på Kippax Stand på gamle Main Road og kikket bort på flomlysene på Old Trafford på en Champions League-kveld. Den gang var de en tiltalende og sjarmerende klubb. Det er de ikke lenger. Det må vi alltid minne hverandre på.

PS: James Milner kom inn for Arnold i løpet av kampen. Han kom gratis til klubben.

Kilder: Footy Threads, Transfermarkt

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket