fbpx
På søndag venter serielederen Leicester på Anfield. Lag nummer 1 og 3 på tabellen møtes til kveldskamp. Managerne Jürgen Klopp og Brendan Rodgers kommer til å ha mange samtaler med leger og fysioterapeuter innen den tid.

Leicester har startet sesongen med seks seire på åtte forsøk, og i Øst-Midlands har stadig flere begynt å snakke om gullet i 2016. Ikke som minner, men som en påminner. Klubben har klart det før, fansen og spillerne vet det er mulig.

Leicester har kommet fra tre strake seire i ligaen. Og seirene har kommet mot relativ tøff motstand. De har slått både Wolverhampton og Arsenal med 1-0 og Leeds med 4-1. Tidligere i år har revene slått Manchester City 5-2, noe som fikk Guardiola til å endre hele sin tilnærming til fotballen i høst.

Liverpool har også åpnet sesongen bra. Med unntak av marerittet mot Aston Villa, så står vi med fem seire og to forventede uavgjortkamper borte mot Manchester City og Everton.

Det som er imponerende med begge lags sesonginnledninger er at de ligger i toppen på tross av mange skader og vanskelig motstand.

Leicester har som sagt møtt Arsenal, Wolverhampton, Leeds og Manchester City. De har også møtt West Ham og Aston Villa. Liverpool har spilt bortekamper mot City og Everton. Men vi har også møtt Arsenal, Chelsea, West Ham, Leeds og Aston Villa. Dette er alle lag som aspirerer til en topp 10-plassering i år. Kun Sheffield United – det åttende laget vi har spilt mot – kan sies å være uten reelle muligheter for en topp ti-plassering i år.

Både Liverpool og Leicester lag ligger høyt på RPI-tabellen. Altså en tabell som justerer for motstand.

I tillegg har begge klubber slitt på skadefronten. Liverpool har hatt 15 langvarige skader (flere enn ti dager) i høst, Leicester har hatt 12. Med det så ligger de på plass to og tre på lista over langvarige skader i årets sesong.

Flere på vei tilbake

I tillegg så sliter begge klubbene med flere småskader før søndagens møte.

Alt i alt så har Liverpool ni spillere skadet i skrivende stund, Leicester har seks. Men felles for begge lagene er at mange av spillerne er svært nær å bli erklært kampklare.

Leicester har kun utelukket Soyuncu og Amartey til kampen. Særlig Soyuncu, en av fjorårets beste stoppere i ligaen, er et tap. Amartey er litt mer i periferien, men lårskaden hans er likevel uheldig. Men fire andre spillere er på vei tilbake etter skade. Og i følge lokalavisa Leicester Mercury så trente alle fire i går. Kvartetten består av Wesley Fofana, Wilfred Ndidi, Richard Pereira og Timothy Castagne.

Midtstopper Fofana har imponert i Soyuncus fravær. Pereira er en av ligaens beste høyrebacker. Castagne har klart å lindre tapet av Chilwell på venstrebacken og alle lag ville ha savnet den defensive midtbanespilleren Ndidi. Det er altså ikke pub-spillere som kan bli klar til møtet med Liverpool på Anfield.

For Liverpools del så vil trolig spillere som Rhys og Neco Williams bli klare. Sistnevnte regnes ikke engang som skadet, selv om Wales sin landslagstrener sparte han i sist landskamp på grunn av et spark mot ankelen for en uke siden.

Da er det noe verre med spillere som Fabinho, Henderson og Thiago. Trekløveret ble sett på AXA Training Centre i går, men ikke med ball i beina. De trente med apparater.

Alle tre er derfor svært usikre før søndagen. Mest mystikk knytter det seg til Jordan Henderson. Der har ulike rapporter spriket i ulike retninger. En rapport sier at ryggen er problemet, men en annen peker på lysken. Henderson ble tatt av etter en omgang mot Belgia for en snau uke siden. Han ble sendt tilbake til Liverpool for rekonvalesens.

Fabinho pådro seg en hamstringskade for litt over tre uker siden. Det er ikke lang tid når det kommer til hamstringskader, men Fabinho kan likevel rekke kampen mot Leicester. Med Joe Gomez og Virgil van Dijk ute så kan det være at klubben gambler mer enn vanlig.

Thiago ble skadet i kneet i kampen mot Everton for fem uker siden. Han ble sparket ned av Richarlison. Han har slitt med knærne før, og her vil nok klubben ta seg god tid. Selv uten Fabinho, Henderson og Thiago kan Liverpool stille med en relativt slagkraftig midtbane med spillere som Wijnaldum, Milner, Keita, Jones og Shaqiri tilgjengelige.

Rodgers og Klopp skal begge ha pressekonferanser senere i dag. En trenger ikke å være et orakel for å spå om hvilke spørsmål som møter dem.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket