fbpx
Foto: Reuters / Alex Morton Livepic/NTB - Norwich-kampen i 2016 er en av de gangene vi har spilt lørdag formiddag etter sen onsdagskamp

Kamp lørdag 1330 etter kamp onsdag kveld – hvordan har det gått før?

Siden Jürgen Klopp signerte for Liverpool har vi spilt åtte kamper lørdag formiddag etter kveldskamp onsdag. Det har vært en broket historie.

Klopp har vært flittig i media i de siste ukene. Han har vært urolig for alle landslagskampene, vært sint på at Premier League ikke har fem bytter og han har også uttrykt bekymring for at spillerne må spille lørdag 1330 etter å ha spilt onsdag kveld i Champions League.

Men hvordan har det egentlig gått tidligere med samme tidsskjema – lørdag formiddag etter sen onsdagskamp? Vi har kikket på de åtte kampene. Hvilket lag spilte vi mot, hvilke spillere spilte, hvordan gikk det?

Vi står med fire seire, tre tap og en uavgjort på disse lørdagskampene. Sju av kampene har vært spilt i Premier League, mens en har vært i FA-cupen.

Oktober 2015: Chelsea-Liverpool 1-3
Dette var faktisk Klopps første seier i Premier League. Det var en strålende kamp. Onsdagen før hadde vi spilt mot Bournemouth i ligacupen. Kun Firmino og Clyne startet i begge kampene.

Januar 2016: West Ham-Liverpool 2-0
En meget svak seriekamp på Upton Park. Det ble ikke bedre av at Andy Carroll lagde 2-0-målet. Onsdagen før hadde vi møtt Sunderland i Premier League. Hele ni spillere startet i begge kampene.

Januar 2016: Norwich-Liverpool 4-5
Dette derimot var alt annet enn en svak Premier League-kamp. Kvaliteten på forsvarsjobben kunne selvsagt vært bedre, men offensivt så var dette et fyrverkeri av en fotballkamp. Onsdagen før hadde vi spilt mot Exeter i ligacupen. Kun to spillere startet begge kampene, og en av dem var Mignolet.

Januar 2017: Liverpool-Swansea 2-3
Et av Klopps mørkeste øyeblikk i sin tid i Liverpool. Både Mané og Matip manglet. Mané fordi han spilte i Afrikamesterskapet, Matip fordi han var suspendert for ikke å spille der. Swansea rykket ned i mai. Onsdagen før hadde vi spilt mot Plymouth i FA-cupen. Men kun en spiller startet i begge kampene.

Januar 2017: Liverpool-Wolverhampton 1-2
Dette var en FA cup-kamp. Klopp roterte kraftig på laget. Vi havnet under etter 53 sekunder, ulvene økte til 0-2, og vi klarte ikke å hente inn ledelsen. Onsdagen før spilte vi mot Sunderland i ligacupen. Kun en spiller startet begge kampene. Dette var en mørk måned for Klopp.

April 2018: Everton-Liverpool 0-0
Etter å ha slått Manchester City i Champions League med 3-0 på onsdagen, ble det ganske tamt i seriekampen på Goodison Park lørdagen etter. Seks spillere startet begge oppgjørene.

Desember 2018: Bournemouth-Liverpool 0-4
Dette derimot ble en annen affære. Salah lagde hat trick, og Liverpool ledet ligaen med ett poeng. Onsdagen før hadde vi møtt Burnley på Turf Moor, også det i en Premier League-kamp. Vi vant 3-1. Fem spillere startet begge.

September 2019: Sheffield United-Liverpool 0-1
Nok en seier i Premier League etter å ha spilt sen onsdagskamp under 72 timer før. Men så skal det også sies at vi møtte MK Dons i ligacupen og at ingen spillere startet i begge oppgjørene.

Det er vanskelig å dra noen sluttsatser. Det har variert så mye. Men at Klopp lærte noe i januar 2016, tror jeg at vi kan hevde. Da stilte han med ni spillere både onsdag og lørdag. Det var ikke vellykket. Spillerne så slitne ut på lørdagen.

Ellers ser vi at han har rotert mye etter liga- og FA-cup-kampene på onsdag. Fem av de åtte gangene vi har spilt onsdag-lørdag har det vært hjemlig cup onsdag. De to gangene vi har spilt to Premier League-kamper på onsdag-lørdag har vi vunnet en og tapt en av lørdagskampene. Men i den siste, 4-0-seieren over Bournemouth, så synes det som om Klopp hadde tatt lærdom. Vi roterte mer enn i tapet for West Ham i 2016.

Ingen av byttene som ble gjort underveis i de åtte lørdagskampene skyldtes skader.


LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket