fbpx
Foto: REUTERS/Clive Brunskill/NTB

Jota eller Firmino?

Det er mange spørsmål foran dagens gigantoppgjør på Etihad. Om Jota eller Firmino starter, eller om til og med begge starter, er selvsagt det alle lurer på nå. Men det er også mye annet som krever en grundig vurdering.

Rekker Matip kampen?

Jeg tror det. Han har trent med laget i en uke nå, og skaden var jo ikke av det alvorlige slaget. Dessuten så var det avgjørende for Klopp at Matip ble helt klar til dagens kamp. For alternativene er dessverre ikke gode nok til akkurat kampen i ettermiddag.

Nat Phillips ville ikke hatt sjans mot lettbente og raske teknikere som Sterling, Foden, Silva og Jesus. Og Rhys Williams ville også slitt mot den type motstand. Det krever en viss erfaring. Matip er heldigvis flink til å lese spill. Vi får håpe at han bare er spart inn til den kampen. Det tror vi.

Hvilke formasjon starter vi i?

Jeg er nesten helt sikker på at vi spiller i den trygge 433-formasjonen i dag. Det å eksperimentere videre med 4231-oppstillinga er et sesongprosjekt, absolutt, men akkurat i dag så tør nok ikke Klopp å satse på kun to ankere foran stopperne. Her er det behov for en tight treer på midtbanen. Som sagt så er det mange fotrappe spillere i City, og trianglene de setter opp i rommene mellom back og midtstopper må sikres av løytnantene på midten.

Dessuten så er det viktig å kunne avansere med ball gjennom midten av banen i dag. Press-spillet til City har vært middelmådig i noen måneder nå, og Rodri er heller ikke på Fernandinhos nivå til å patruljere midten, og det må vi straffe. Da er det både tryggere og lurere å bruke tre spillere på midtbanen.

Argumentet med å bruke 4231 ville jo vært å få plass til både Jota og Firmino. Det er et godt argument, men jeg tror ikke Klopp risikerer så mye.

Hvordan blir kampbildet?

klopp versus guardiola
Laurence Griffiths/Pool via REUTERS/NTB

Det er to år og en måned siden lagene spilte 0-0 på Anfield. For første gang i sin managerkarriere så hadde Pep Guardiola tatt så mye hensyn til sin motstander at han endret hele sin filosofi. Manchester City skulle ikke presse høyt. De skulle for alt i verden forhindre brudd i mot. Tempoet var lavt. Alt for å unnslippe overgangene til Liverpool. Alt for å unngå en åpen fotballkamp. Det ble avsluttet 13 ganger til sammen. Vanvittige lave tall til disse to lagene å være, særlig i møte med hverandre.

Kan vi få se det samme i dag? Liverpool mangler van Dijk. Manchester City mangler Aguero. Begge lag har åpnet noe rufsete i årets sesong. Begge lag har slitt med skader og mangel på kontinuitet. Kan det være at begge managerne frykter kampen mer enn de angriper den? Som vi så i 2018?

Nå har Guardiola spilt annerledes mot Liverpool siden det. Og Klopp har heller ikke vært engstelig for å gi City utfordringer. Så mye taler jo for enda et episk oppgjør på Etihad i kveld. Men sikker er jeg ikke. Kanskje begge lag vil være fornøyd med poengdeling?

Hvem starter av Jota og Firmino?

Dette er det store spørsmålet. For første gang på mange år er det nå en reell kamp om plassene framme. Jota har vært i hysterisk form. Han har bøttet inn mål, og fungerer bra i press-spillet. Jeg tror Klopp likevel velger Firmino. Det er det flere grunner til.

Det er tryggere. Klopp vet hva han får. Trioen framme har tross alt fungert ganske bra de siste tre årene, har den ikke? Særlig i press-spillet, så er Firmino et sikkert valg. Jota er også god i press som sagt, men av og til presser han for hardt, og blir passert noen ganger. Dessuten så innebærer Jota inn at trioen framme må bytte plasser. Salah i midten, Mané på høyre og Jota til venstre. Kanskje kampen i dag ikke er dagen for dette?

Firmino har i tillegg vært veldig god mot Manchester City opp gjennom årene. Han har skåret fem mål og hatt seks målgivende på sine 14 kamper mot City. 11 målpoeng på 14 oppgjør er et argument i seg selv.

I tillegg hvilte han i midtuka. Nesten i alle fall. Han fikk noen minutter mot Atalanta, men han bør uansett være rask og uthvilt til dagens oppgjør.

Formen er derimot er på Jotas side. Og Klopp skal ha mye mot hvis han dropper Jota fra lagoppstillinga, men samtidig, det å droppe Firmino borte mot Manchester City – i årets vanskeligste kamp – det krever også sin mann.

Jeg håper Firmino starter. Jeg tror Firmino starter. Men jeg gråter ikke hvis Jota starter.

Hvordan ser da startelleveren ut?

Hvis vi utelukker skader i siste liten, så tror jeg vi starter med følgende ellever:

Jeg tror Klopp velger Keita som den tredje på midtbanen. Vi trenger hans progressive løp med ball gjennom midten, nå som Oxlade-Chamberlain er ute med skade. Han har også startet i mange av toppkampene, så Klopp stoler på ham.

Kampstart: 1730

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket