fbpx
klopp
Foto: lev radin / Shutterstock.com

– Jeg spilte mot Maradona én gang – det var som å møte paven

Klopp svarte villig vekk på spørsmål på dagens pressekonferanse før Brighton-kampen i morgen formiddag. Han fikk blant annet spørsmål om skadesituasjonen, Lallana, publikumsinnslipp og Maradona.

– Diego Maradona var jo den beste i min tid, og den spilleren jeg har sett mest. Men hans bortgang viser at å være verdens beste spiller både kan være veldig fint og veldig vanskelig. Jeg håper at folk kunne vist sin beundring uten å be eller ta selfie med han (red: både legen som nylig behandlet Maradona og begravelsesagenten som behandlet liket har tatt selfie med legenden. Særlig den siste selfien har møtt mye kritikk verden over). Jeg møtte han én gang som spiller. Det var som å møte paven.

Men Klopp fikk også spørsmål om morgendagens motstander. Han skrøt mye av Graham Potters mannskap.

– Analyseteamet fortalte meg med en gang at dette kommer til å bli tøft. Brighton er tro mot sin egen spillestil. De har mye ball, og trives med det. De er virkelig gode. De gjør banen stor når de angriper. Resultatene i høst lyver. Brighton har vært glimrende. 2-1-seieren over Aston Villa nylig var ikke overraskende for oss.

Klopp kunne også fortelle at Jordan Henderson var tilbake i trening med laget, kapteinen kjørte to økter i går. Han kunne også fortelle at ingen av de andre skadde var tilbake, men at han ikke kunne utelukke noe som helst.

– Det medisinske apparatet holder meg kontinuerlig oppdatert, og ting kan skje helt fram til i morgen tidlig, så vi får se.

Videre fortalte han at klubben er strålende fornøyd med å få Jota til klubben.

– Dette var jo et område vi trengte å forsterke, vi hadde ikke mange alternativene bak Mané, Salah og Bobby. Og Jota er en veldig viktig spiller for oss. Han fant seg til rette umiddelbart.

Klopp ville ikke snakke mer om 1330-kampene på lørdag formiddag. Han følte at ting nå er sagt, at alle vet hva han mener, og at å forberede laget er det eneste som han er konsentrert på.

Men han var derimot mer interessert i å snakke om Adam Lallana og Alisson Becker, som spiller sin 100. kamp for klubben i morgen.

– Ingen savner Adam, for vi snakker med han hele tiden alle sammen. Ok, kanskje ikke så mye denne uka, men ellers er Adam vår venn for livet. Så vi holder kontakten. Jeg regner med at han spiller i morgen, på tross av en skade i lysken, tror jeg det var, og da vil vi være rivaler for 90 minutter. Etter det er vi venner igjen.

– Alle spillere som når 100 kamper for Liverpool er viktige. Det gjelder også Alisson selvsagt. Jeg skulle ønske at han hadde stått enda flere kamper, men skader har jo påvirket noe. Men det er klart, alle managere vil at verdens beste keeper skal stå så ofte som mulig.

Klopp fikk også spørsmål om at publikum er tilbake på noen kamper fra neste runde.

– Det er klart at vi alle har ventet på små skritt i riktig retning, uansett om vi snakker om fotball eller i livet generelt. Å slippe inn 2000 er et slikt skritt. Jeg synes det er viktigere enn å snakke om fordeler kontra ulemper i og med at noen klubber fortsatt ikke får ha tilskuere på kampene sine. Det mente jeg også før vi fikk vite at Liverpool er klassifisert på nivå 2 og kan ha 2000 tilskuere.

I løpet av pressekonferansen fikk Klopp også spørsmål om sesongen og hvor tett det er i toppen av ligaen.

– Det blir helt klart vanskeligere å vinne i år. Mange lag har forsterket seg og skader osv. preger jo sesongen. Jeg vet nesten ikke hvilke klubber som ligger i toppen en gang. Tottenham og Chelsea er jo opplagt gode fotballag, det visste vi. Men klubber som Leicester og Southampton og andre er jo også glimrende lag. Å vinne i år blir helt klart en mye større utfordring i år enn i fjor.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket