fbpx
Foto: Salah

Salah rekker ikke Leicester-kampen hvis B-testen også er positiv

Da har en ny Liverpool-spiller testet positivt for Covid-19. Det egyptiske fotballforbundet opplyser at Mo Salah har testet positivt i dag.

Salah er på landslagssamling med Egypt. I morgen skal Egypt spille kvalifiseringskamp mot Togo. Men det blir mest sannsynlig uten Salah.

Det er den sjette Liverpool-spilleren som har testet positivt i høst. Tsimikas, Thiago, Mané, Shaqiri og Keita var de fem første. Det to siste var det riktignok noe tvil om. Shaqiri sin B-prøve viste et annet resultat enn A-prøven. Så selv om sjansene er små, så kan det hende at B-prøven er negativ i Salahs tilfelle også. Det egyptiske fotballforbundet har også fjernet sin opprinnelige melding om Salahs positive prøve. Men mest sannsynlig spiller ikke Salah i morgen.

Siden spillere som tester positivt må isolere seg i 10 dager, så rekker ikke Mo Salah kampen mot Leicester om en uke.

Galskapen må stoppes

Uansett om Salah faktisk er smittet eller ikke, så kan saken settes inn i en større kontekst.

Liverpool er ikke den eneste klubben med problemer med smitten. Det er nå smittede spillere i hele Europa. Den smitteprotokollen fotballklubber har fulgt i sommer og høst har fungert bra. Men det var før andrebølgen traff kontinentet.

Vi kritiserte de ledende fotballmyndighetene for manglende kontroll under forrige landslagspause. Kritikken er ikke mindre aktuell i dag. Den engelske landslagstreneren Gareth Southgate kunne i går fortelle at det ikke er kontakt mellom de ulike forbundene og organisatorene, og det har gjort at sesongen er farlig komprimert og uten kontroll.

På klubbnivå så er det opplagt enklere å holde kontroll på smitten. Men når ulike spillere fra ulike klubber og land skal flys over hele verden for å møte andre spillere fra andre kohortgrupper, så kan mye gå galt. Dette var også Jürgen Klopp inne på i et intervju i starten av uka.

På onsdag måtte Danmark stille med femtevalget i mål i kampen mot Sverige. De fire første var smittet av Covid-19. Jeg er redd for at hvis ingen snart tar ansvar og stopper galskapen, så kan de langsiktige effektene bli store. Noen må gi etter. Man kan ikke arrangere så mange kamper på så kort tid uten tillempinger. Særlig uten rekreasjon og oppkjøring på sommeren.

Da det er størst fare for å spre smitte ved landslagskamper, da møtes jo representanter for ulike kohorter, så bør i det minste privatlandskamper vike. Men hvis Pål Bjerketvedt og Norges Fotballforbunds holdning er gjengs over hele Europa, så er jeg redd for at konstruktive løsninger er langt unna.

Noen må snart ta mer hensyn til spillernes helse opp i det hele. Det gjelder antall kamper, bytteregler, smittevern og andre tillempinger.

Det må også nevnes at Mo Salah deltok i sin brors bryllup for ikke mange dager siden. På mange av bildene som har blitt publisert står det minst tjue mennesker tett i tett – uten munnbind og uten lang nok avstand. Alle må ta hensyn til og ansvar for spillernes helse – det gjelder også spillerne selv. Nå er det fortsatt uklart hvor Salah har blitt smittet, det kan ha skjedd på trening med landslaget også. Men jeg finner det uansett vanskelig å tro at Klopp setter pris på det manglende smittevernet i bryllupet.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket