fbpx
klopp
Foto: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com

Hvor mange spillere hviles i kveld?

Det er det store spørsmålet før kveldens møte med Atalanta på Anfield. Og spørsmålet preger de andre taktiske spørsmålene før dagens kamp.

Hvem starter for Liverpool?

Det er svært sjeldent at Jürgen Klopp mønstrer et tilnærmet B-lag. Det har riktignok skjedd i de hjemlige cupene. Men i Premier League og Champions League hører det med til sjeldenhetene. Klopp lot mange av de beste hvile fra start i Premier League-oppgjøret mot Everton i desember 2019, men i Champions League så har Liverpool stilt så godt som toppet hver gang Klopp sender en ellever på banen.

Derfor er man jo fristet til å spå at det samme skjer i kveld. Men forutsetningene for dagens oppgjør er likevel ikke helt de samme som tidligere under Klopps ledelse.

For det første er vi nå kraftig i førersetet om avansement i gruppespillet. Det har vi ikke vært før under Klopp. Det har faktisk vært nervepirrende i alle gruppespillene under tyskerens ledelse. Dette er fjerde gang vi stiller i den gjeveste europeiske turneringa med Klopp i sjefsstolen. De tre foregående gruppespillene har vært alt annet enn enkle.

I 2017/18-sesongen så måtte vi vinne den avgjørende kampen hjemme mot Spartak Moskva i siste runde for å kvalifisere oss til utslagsrundene. I 2018/19-sesongen gjentok dette seg. Vi måtte slå Napoli i siste runde for å gå videre fra gruppa. Og i fjor måtte vi unngå tap borte mot Salzburg for å være sikre på avansement.

Klopp har altså ikke hatt mulighet for mye rotasjon i turneringa før. Men sjansen er stor for at det har vi i år. Per nå leder vi gruppe D med 9 poeng. Deretter følger Atalanta og Ajax med 4. Nederst ligger Midtjylland med 0 poeng. Med Ajax hjemme og Midtjylland borte i de to siste kampene i gruppespillet, så er muligheten for å gamble i kveld til stede. Ajax og Atalanta skal jo også møtes i innbyrdes oppgjør. Veldig mye skal følgelig skje hvis vi ikke sikrer kvalifikasjonen i en av de siste to kampene.

Den andre grunnen til at Klopp kanskje vil gamble med laguttaket i kveld er terminlista. Det er under 72 timer mellom Atalanta-kampen og oppgjøret mot Brighton på lørdag formiddag. Det kan være avgjørende for Klopps valg av spillere i kveld. 72-timers-regelen har vært ett av to store mantraer Klopp har formidlet i høst. Og tiraden etter søndagens kamp mot Leicester handlet om nettopp det. Sjansen for skader synker betraktelig etter 72 timer siden siste kamp.

Det er altså to gode grunner til å rotere kraftig i dag. Men gjør Klopp det? Her er vi veldig usikre. Klopp ga også fra seg veldig lite informasjon på gårsdagens pressekonferanse. Men vi tror laget vil se omtrent sånn ut:

Alisson – Williams – Williams – Matip/Fabinho – Tsimikas – Jones – Cain – Milner – Salah – Minamino – Origi

Hvem spiller midtstoppere?

Siden Sepp van den Berg og Nat Phillips begge er uaktuelle i Champions League, så tror vi Rhys Williams spiller hele kampen.

Ingen fra den nevnte duoen er spilleberettiget i Champions League. Ingen av dem står på A-lista. Og ingen av dem kan stå på B-lista. Phillips fordi han er for gammel, man må være 21 år eller yngre. Og Berg fordi han ikke har vært lenge nok i klubben til å stå på en slik liste.

Williams stod over Englands siste U21-kamp, men det skal være et mindre problem han sliter med. Han ble også trolig hvilt mot Leicester med kampen mot Atalanta i bakhodet. Med seg tipper vi han får både Matip og Fabinho. Vi tror Klopp repeterer trikset fra ligacupen med å gi en omgang hver til de etablerte.

Slår Milner Dalglish sin gamle rekord?

Hvis Milner spiller i kveld, så blir det hans 50. kamp i Europa for Liverpool. Med det så vil han bli den eldste spilleren til å nå den milepælen. Milner er i dag 34 år og 326 dager.

Rekorden innehas i øyeblikket av Sir Kenny Dalglish. Han var 34 år og 51 dager da han spilte sin 50. europacupkamp for klubben.

Det er for øvrig 22 spillere som har nådd 50 kamper i Europa for Liverpool. Milner var glimrende i seriekampen mot Leicester, og fysikken hans er det lite å si på. Risikoen for at Milner blir skadet kan være mindre enn hos andre spillere i rødt.

Hvor mange minutter får Salah?

Salah har hvilt i over to uker. Han trenger spilletid. Han måtte stå over begge kvalifiseringskampene til Egypt mot Togo på grunn av Covid-19. Han gikk også glipp av Leicester-kampen.

Det betyr at Salah starter i kveld. Mest sannsynlig sammen med Origi og Minamino. Men hvor lenge spiller han? Det er som sagt under 72 timer til neste kamp, borte mot Brighton. Kan det være at Klopp igjen bytter etter rundt seksti minutter?

Hvor mange av de unge får tillit?

Dette avhenger som sagt av hvor stor risiko Klopp er villig til å ta. Men det er en del spillere fra akademiet som er spilleberettiget.

Yasser Larouchi er litt glemt etter kjøpet av Tsimikas. Larouchi har spilt treningskamper for A-laget. Det kan være at både Larouchi og Tsimikas starter. Begge har fart, begge har fysikk. Hvis Klopp gambler for alvor, så er det ikke helt umulig at begge starter. Men samtidig så har Larouchi slitt med å få plass på U23-laget. Det skal ha oppstått noen disiplinære utfordringer etter at en overgang til Leeds ikke ble realisert i sommer. Larouchi ønsket seg ut.

På midtbanen så har vi både Jake Cain og Leighton Clarkson som aktuelle kandidater. Begge har sittet på benken i Premier League og Champions League i høst. 19-åringene har høstet mange lovord i år, også av Klopp. En tredje midtbanespiller som har utmerket seg på akademiet er Elijah Dixon-Bonner.

I angrep så har vi heldigvis tre seniorspillere tilgjengelige. Men hvis en av dem trenger hvile på slutten, særlig nevnte Salah, så kan kantspilleren Luis Longstaff kanskje få sjansen. Dessverre så ble både Paul Glatzel og Tom Hardy skadet i den siste U23-kampen. De kunne også ha vært aktuelle.

Det er heller ikke umulig at Mané og Jota får noen minutter i kveldens kamp. Vinner vi i kveld, så er nemlig avansementet sikret. Da kan det hviles i de to neste Champions League-kampene.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket