fbpx
wijnaldum
Foto: ph.FAB / Shutterstock.com

Helgens landskamper: Henderson tatt av til pause med muskulær skade. Gini, Mané og Keita skåret.

Det ble en begivenhetsrik landslagshelg. Da tenker vi først og fremst ikke på den bisarre skjebnen til det norske landslaget. Men heller på Liverpool-spillernes innsatser i kvalifiseringene til Afrikamesterskapet og i Nations League.

På lørdag så fikk Jota en drøy halvtime da Portugal tapte hjemme for Frankrike.

Samme dag spilte Xerdan Shaqiri en meget god kamp da Sveits holdt Spania til 1-1 på hjemmebane. Shaqiri spilte drøye 70 minutter.

På søndag skåret både Naby Keita og Sadio Mané. Naby Keita var kaptein for Guinea og brøyt en pasning midtveis i første omgang. Han dunket inn 1-0 over Tsjad. Kampen endte 1-1. Sadio Mané skåret kampens eneste mål da Senegal slo Guinea-Bissau. Scoringen kom i kampens siste fase. Men det var ikke det store samtaletemaet etter kampen. Mané bommet helt uforståelig på åpent mål tidligere i kampen. Men seiersmålet sendte Senegal til Afrikamesterskapet.

I Cardiff så spilte Neco Williams hele kampen da Wales slo Irland med 1-0. Han var blant banens aller beste spillere med flest brudd av alle og mange godt timede offensive løp.

Andy Robertson var ikke med da Skottland tapte med samme sifre borte mot Slovakia. Han skal ha kjent kramper i hamstringen i kraftprøven mot Serbia på onsdag. Landslagstrener Steve Clarke byttet hele åtte spillere til dagens kamp i Nations League.

Nederland slo Bosnia-Hercegovina med 3-1. Gini Wijnaldum ble byttet ut i det 64. minutt. Da hadde han rukket å sende Nederland opp i både 1-0 og 2-0. Han har nå skåret sju av de siste tolv målene Nederland har skåret. Videre står han med tolv nettkjenninger på sine nitten siste landslagskamper. Som vanlig spilte han i offensiv midtbanerolle. Helt annerledes enn i Liverpool.

I Chisinau spilte Kostas Tsimikas i en trebackslinje da Hellas målte krefter mot Moldova. Tsimikas spilte 62 minutter. Da ledet Hellas 2-0.

England stilte med Jordan Henderson fra start. Førsteomgangen mot Belgia var jevn, men engelskmennene slet i målprotokollen. Belgia tok ledelsen i Leuven med 2-0 før pause. Da byttet også Jordan Henderson ut. Som den eneste engelske spilleren. Byttet var ikke taktisk, da Harry Winks kom inn. Sent søndag kveld stadfestet Gareth Southgate at Henderson merket muskulære problemer.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket