fbpx
gomez
Foto: Vlad1988 / Shutterstock.com
Kan vi få oppleve at Liverpool starter en seriekamp med følgende forsvarsfirer i år: Neco Williams – Rhys Williams – Nat Phillips – Kostas Tsimikas?

Spørsmålet er retorisk ment. Selvsagt vil vi ikke det. Hvis det blir total krise, så jo vil erfarne midtbanespillere vikariere før Klopp sender ut på en så uerfaren forsvarsfirer.

Men spørsmålet tvinger seg likevel fram. Det blir stadig mer aktuelt etter skaden Joe Gomez pådro seg på trening for det engelske landslaget i dag. Nå gjenstår det å se hva slags skade det er, og hvor lenge han må regne med å stå på sidelinja. I følge Sky Sports skal det være snakk om en potensiell alvorlig skade. Men vi får se hva Gareth Southgate har å si på pressekonferansen senere i kveld. Ingen ting er foreløpig bekreftet.

Men en ting vet vi alle. Det er ingen spillere i hele Premier League som er så viktig for et lag i disse ukene enn Joe Gomez. Lovren er solgt, van Dijk er langtidsskadd, Matip er svært skadeplaget, vikaren Fabinho er strekkskadet. Joe Gomez måtte ikke bli skadd. Nå er han mest sannsynligvis det.

Heldigvis er Fabinho på vei tilbake. Og heldigvis ser det ut til at Matip ikke løp på seg strekker på Etihad.

Hvis skaden til Gomez er langvarig, så ser det ut til at Klopp må bruke enda en relativt ny stopperkonstellasjon framover. Fabinho og Matip spilte sammen mot Bayern München i 2019, men nå kan vi også få se de sammen i serien. Det kan være godt nytt for Jamie Vardy. Liverpool møter Leicester i første kamp etter landskampene. Farta til Gomez ville vært svært verdifull i den kampen.

Uansett hvor lenge Gomez blir satt på sidelinja, så tvinger et januarkjøp seg stadig mer fram. Det så en stund ut til at vi kunne klare oss uten van Dijk, at vi klarte å beherske situasjonen uten å investere for mye i januar. Men med kjappe skader på Fabinho, Matip og Gomez, så kan det være at vi ikke bare kjøper én spiller i januar. Kanskje vi til og med kjøper to? Eller tør Klopp å satse på at Nat Phillips og Rhys Williams er gode nok til å spille mange flere kamper fra start? Selv med Trent Alexander-Arnold ute?

Mange advarte nettopp for den perioden vi er inne i nå. Med minimal ferie og rekreasjon og oppkjøring i sommer, så ventet de fleste at skadene ville florere i år. Og særlig i den mest hektiske perioden fra november og ut året. Når høstslitasjen har bygget seg opp. Liverpool skal spille 11 kamper til før Kongen holder tale. La oss bare håpe at vi ikke får flere spillere skadet på sine respektive landslagsopphold, og at skaden på Joe Gomez ikke er så alvorlig som fryktet.

En ting er sikkert, er det et sted jeg ikke vil være i kveld, så er det i stua til Jürgen Klopp. Pressekonferansen med Southgate begynner 1930.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket