fbpx
anfield
Foto: cowardlion / Shutterstock.com

I dag åpnet den britiske regjeringen for at publikum så smått kan vende tilbake til arenaene. Fra 2. desember så vil halvparten av klubbene i Premier League slippe inn 2000 fans på sine hjemmekamper. Liverpool er en av disse klubbene.

Men om det er nok til å snu en trend med flere borteseire enn før tror vi nok ikke. Det skal nok mer til.

Det er blitt spilt 88 kamper i årets Premier League.

  • 33 hjemmeseire
  • 17 uavgjort
  • 38 borteseire

Det betyr at hjemmelaget vinner færre kamper enn tidligere, mens bortelaget vinner flere. Vi kan se utviklinga prosentuelt de siste fem sesongene. Vi kan starte med hjemmeseirene:

Så kan vi se på andel borteseire:

Vi kan faktisk gå enda lenger tilbake enn 2016/17 også. Det har alltid jo alltid vært flest hjemmeseire i Premier League.

Trenden er klar og tydelig. Hjemmebanefordelen er borte. Vi har nå spilt 18 kamper siden lockdown, og tendensen vi så i juni og juli fortsetter i årets sesong. Og nå har vi kommet så langt ut i sesongen at dataene er store nok til å nesten konkludere.

Vi ser også mye av det samme i de andre store ligaene i Europa. I Tyskland er det spilt 72 kamper i Bundesligaen. 23 er endt med hjemmeseier, 24 har endt uavgjort og 25 kamper har endt i borteseier. I Serie A har de spilt 80 kamper. Der er tallene 30-19-31. I alle disse tre ligaene så er det altså flere borteseire enn hjemmeseire. La Liga i Spania skiller seg derimot noe ut. Der er det flest hjemmeseire så langt. Det er spilt 93 kamper, og andelen resultater ligger på 37-27-29.

I de fire store ligaene er det til sammen spilt 333 kamper i årets sesong. Det er vunnet like mange hjemmekamper som bortekamper – 123. 87 kamper har endt uavgjort.

Hjemmebanefordelen er altså borte. Det gjør Liverpools rekord uten tap på Anfield enda mer imponerende. Vi har spilt 9 seriekamper på Anfield uten publikum. Vi har vunnet åtte av dem. Kun mot Burnley i sist sesong måtte Klopp og spillerne nøye seg med ett poeng. I årets sesong har vi vunnet alle hjemmekampene til nå. Det har blitt seier mot West Ham, Leicester, Sheffield United, Leeds og Arsenal.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 Responses

Legg inn en kommentar

Shopping Basket