fbpx
klopp
Foto: lev radin / Shutterstock.com

9 poeng etter tre kamper i gruppespillet i Champions League. Det har ikke klubben opplevd før. En seier til så er vi sikret avansement. I en sesong der kampene kommer tett som hagl, så kan det være gull verdt.

De tre gjenværende kampene spiller 25. november, 1. desember og 9. desember. Det er midt i et tøft desemberprogram. Det å kunne spille med et reservepreget mannskap i to av kampene ville vært en førjulsgave som Klopp hadde satt pris på.

Han ville fått hvile de mest brukte spillerne sine. Dessuten så ville de andre spillerne fått ettertraktet og etterspurt spilletid. Det er win-win det. For alle parter.

Kampen hjemme mot Ajax den 1. desember er i midtuka mellom helgekamper mot Brighton og Wolverhampton. Begge lag har sprudlet i starten av årets sesong, og det å kunne spille på like premisser – med hensyn til hvile og oppkjøringstid inn til kampen – skal ikke undervurderes.

Kampen borte mot Midtjylland på Herning Arena den 9. desember kommer mellom Wolverhampton og Fulham. Slik det virker nå, så er Fulham et av de svakeste lagene i Premier League, men hvile er uansett en fordel. Husk at spillerne nå har spilt fotball siden oppstarten i juni. Med en kort sommerferie klemt inn. De har spilt to kamper i uka i gjennomsnitt, for ikke glem alle landskampene.

Dette merkes allerede. Antall muskelskader har nesten fordoblet seg i Premier League så langt, og med smittefaren i tillegg, så vil all hviletid tas imot med åpne armer. For vanligvis er Premier League et maraton. I år er det et ultraløp. Resultatet i Bergamo var derfor viktig av flere årsaker.

Det gir Klopp en luksus han hittil ikke har opplevd i sin tid i Liverpool.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket