fbpx
winner
Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB

Jeg har en venn som ikke heier på Liverpool. Tenk det. Han er fan av et annet engelsk lag. Han er likevel en god venn. Han viser omsorg når det er behov for det. Og da Joe Gomez ble operert for ti dager siden, så sendte han meg en melding. Vi pleier ofte å vedde litt med hverandre. Ikke noe store greier, og bare for moro.

Før sesongen startet, veddet vi om hvorvidt Liverpool ville vinne et nytt seriegull eller ikke. Jeg var urokkelig optimist selvsagt og tok gladelig imot veddemålet. Etter alle skadene i høst, så har han begynt å føle omsorg for meg. Og da Gomez ble skadet, så toppet filantropien seg. I meldinga kom han med et tilbud. “Vi kan kutte veddemålet, og så slipper du unna med halve veddebeløpet?”

Alle skadene og positive Covid-19-tester i høst kan ta pusten fra en. Thiago, Henderson, Alisson, Fabinho, Matip, Chamberlain, Mané, Salah, Trent, Keita. Det er virkelig ikke småfisk dette. Og særlig rammer skadene i midtforsvaret ekstra hardt.

Skadene på Gomez og van Dijk er selvsagt krise. Vi klarte oss faktisk fint uten van Dijk. Vi står med fem seire og to uavgjort-kamper på Goodison Park og Etihad uten ham. Det er to oppgjør vi sjelden får med oss tre poeng uansett. Men så kom landslagspausen, og Gud, som vi hater landslagspauser. Knottene til Joe Gomez skar seg ned i gresset, han snudde seg, og vipps, så var han ute for sesongen.

Jeg anså han kanskje som den viktigste spilleren i noen Premier League-lag før skaden. Gitt situasjonen med van Dijk, skadehistorikken til Matip og generell spillerlogistikk og skadefrekvens i Liverpool for tida.

Joe Gomez måtte bare ikke bli skadet.

Kanskje skal man ikke bruke krise-begrepet for ofte i fotball. Men om man skal bruke det, så synes jeg to samtidige langtidsskader på to av tre midtstoppere kvalifiserer til å benytte det.

Men så må man se framover, finne løsninger. Heldigvis er Klopp en mester på dette. Han er ekstremt løsningsorientert. Og han vil finne løsninger. Det er flere av dem.

Fabinho/Matip vil jo være tilgjengelige i flere oppgjør. De unge stopperne kan roteres i flere av kampene. Vi kan omplassere spillere som Hendo, Wijnaldum og Robertson. Og vi kan også gjøre taktiske grep som å senke tempoet med ball og å spille med to ankere. Og i januar åpner markedet igjen. Jeg kan love dere at vi har flere navn på blokka.

I mine øyne har vi gått fra å være den klare favoritten til seriegullet før sesongen startet, til å bli en av veldig få favoritter da van Dijk ble skadet, til nå – etter Gomez sin skade – å bli en av flere utfordrere.

For vi er da ikke slått. Vi er ikke døde. Det er klart vi kan klare dette. Vi har fortsatt veldig mange verdensklassespillere tilgjengelig. Vi har verdens beste keeper. Verdens beste backpar (Trent blir klar igjen). Et meget solid stopperpar i Matip og Fabinho. Thiago, Hendo, Wijnaldum, Keita og Milner på midtbanen. Legg gjerne til Jones, Shaqiri og Ox også. Salah, Mané, Firmino, Jota framme. Det er en del krutt i de kanonene, eller?

Nå samler vi oss og tar sats igjen. Trolig taper vi flere poeng i år enn i fjor, men det var jo ventet uansett. Vi kan fortsatt klare dette. Jeg kan banne på at Klopp, Hendo og Milner tar tak i dette. Gullsjansene er langt fra over.

Så var det dette tilbudet fra min venn, da. Hvis jeg trakk gulltipset mitt, skulle jeg få tilbake halve beløpet.

Jeg skrev bare tilbake: “Double up”.

Pokker heller – dette fikser vi.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket