fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

Det vi så i går var ikke bare en fotballkamp – det var en kunngjøring

Mange var engstelige før kampen i går. På papiret så hadde de også grunn til det. Leicester kom til Anfield som serieledere. De hadde vunnet sine siste fem kamper. De stod med fire borteseire av fire mulig i serien, blant annet en heseblesende 5-2-seier over Manchester City. I tillegg hadde vi en maxitaxi med spillere på vei til sykehuset.

Men til de som trodde at Liverpool ville bli alvorlig svekket med alle skadene, så fortalte kampen bare en ting – så lenge vi kan stille med 11 spillere, så kan vi vinne mot alle. Vi kan også vinne ligaen.

Det var gårsdagens kunngjøring.

Leicester kom til Anfield med et skaderammet mannskap de også. I følge Øyvind Alsaker i TV 2 så manglet de egentlig bare midtstopper Soyuncu. Men det var en merkelig påstand fra den kanten. Alsaker er til vanlig meget velinformert og god. Men denne gangen bommet han. For Leicester kunne heller ikke stille med Wilfred Ndidi eller Ricardo Pereira. Begge er uten tvil topp fem-seks i sin posisjon i Premier League og viktige bidragsytere for revene.

Men Leicesters skadeplager kan likevel ikke måle seg med Liverpool sine.

Før kampen i går så talte skadelista mange nøkkelspillere. For det første var kapteinen, og fjorårets kanskje beste spiller i Premier League, ute med skade. Videre var Thiago også ute med skade. Han var trolig den beste spilleren i fjorårets Champions League-turnering, en spiller som hadde tatt en startplass på alle lag i verden med den største selvfølgelighet. Verdens beste midtstopper var også ute. En av verdens beste høyrebacker med 26 Premier League-assister siden starten av 2018/19-sesongen var heller ikke tilgjengelig. Han pådro seg en strekkskade i sist seriekamp. I tillegg var den store målscoreren ute. Mannen med 81 mål og 31 assister på sine 116 Premier League-kamper for klubben – Mo Salah.

Det å vinne så lekende lett mot ligalederen uten denne kvintetten er et rop til fansen, de andre klubbene og til ekspertene i utallige TV-studioer. Vi stod med en megafon og skrek Regn med oss i 90 minutter i går.

Klopp og hans spillergruppe slutter aldri å imponere. 3-0 var ikke bare imponerende i målprotokollen. Det som kanskje imponerte enda mer var selve dominansen. Hvor mye vi dominerte Leicester. Hvor mye vi bestemte tempoet og atmosfæren og sjelen i kampen.

Spillerne som kommer inn for skadeplagede spillere tar bare over stafettpinnen og løper i samme tempo. Og de gjør det så selvfølgelig.

Milner var ekstremt god som både back og indreløper. Wijnaldum dirigerte orkesteret fra sin dype midtbaneposisjon. Fire av de aller beste defensive midtbanespillerne i verden er nå i Liverpool, tenk det. Jota fjernet savnet av Salah. Fabinho og Matip satte nesten ikke en fot feil. Curtis Jones så ut som årgangsvin. Og Naby Keita balanserte med vett og tyngde og kraft i den andre indreløperposisjonen. Når spillere som Alisson, Robertson, Mané og Firmino – alle i sine vante posisjoner – også spilte som om det stod om livet, gjør det bare historien enda mer kraftfull, enda mer skjellsettende.

Jürgen Klopp har ikke bare fått fram en førsteellever. Han har bygd en tropp som kan hamle opp med alle, selv med 11 spillere på sykestua. For det var det lille skåret i gleden i går. Før kampen så hadde det medisinske apparatet funnet en lårskade hos Shaqiri, og i løpet av kampen måtte Keita gå ut med en hamstring-skade.

Men Klopp og spillerne legger seg ikke ned og synes synd på seg selv. De bare snører på seg skoene, går ut på banen, dominerer enda en fotballkamp og vinner tre nye poeng. Hvor imponerende er ikke det?

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket