fbpx
Foto: REUTERS/John Thys/NTB

Det er nå bare 45 dager igjen til Wijnaldum kan begynne å forhandle med andre klubber.

Hans femårskontrakt med Liverpool går ut til sommeren.

Det har opplagt vært interesse fra Liverpools side. De ønsker å beholde nederlenderen. Jürgen Klopp har hatt møter med Wijnaldum flere ganger. Men 30-åringen har fortsatt ikke skrevet under.

Årsakene kan være mange. Noen har spekulert i at familien ønsker noe annet. Andre tror at Liverpool ikke vil avvike fra en transferstrategi som innebærer å ikke gi spillere over en viss alder for lange kontrakter. Andre igjen mener at lønn er ankepunktet.

I tillegg kan vi ikke se bort fra at Wijnaldum ønsker andre utfordringer i sin karriere. Forskjellen på hvordan han brukes på det nederlandske landslaget kontra i Liverpool kan jo få en til å tenke nettopp det. Kanskje hans frie rolle for de oransjekledde er noe han ønsker seg på klubblaget også.

Liverpool er ikke den eneste interessenten i markedet heller. Fra før er interessen fra Barcelona åpenbar. Det har også Barcelonas manager Ronald Koeman gitt uttrykk for. Klubben er i finansielle problemer, og det å kunne signere en meget anvendelig og god spiller vil være opportunt for katalanerne.

Det italienske nettstedet Calciomercato, som spesialiserer seg på overganger, skriver i dag at Inter hiver seg inn i kampen om nederlenderens underskrift. De hevder samtidig at Liverpool er villig til å øke lønna til Wijnaldum med 40%, fra £75 000 i uka.

Det skal tas med mange klyper salt. Media bruker og brukes ofte i et slags spill i transfersagaer som dette.

Men faktum er uansett at Wijnaldum fortsatt ikke har skrevet under. Det er noe Klopp definitiv ikke setter pris på.

Wijnaldum har vært en av Klopps mest benyttede spillere siden overgangen fra Newcastle i 2016. I de fire Premier League-sesongene for Liverpool har han spilt 36, 33, 35 og 37 kamper. Han er nesten aldri skadet. Hans bakgrunn fra turn har gjort kroppen hans robust og fleksibel. Slike spillere er gull verdt.

Hans rolle på banen er essensiell i Liverpool. Han kontrollerer og forvalter ball offensivt og hindrer motstanderens pasning- og overgangsspill defensivt. Han er på mange måter limet i Klopps spillfilosofi.

Nå står han bokført med 199 kamper for klubben. Kampen mot Leicester blir hans kamp nummer 200. Det er ikke mange julegaver jeg ønsker meg i år. Men at Wijnaldum signerer en ny avtale for Liverpool, er en av dem. Det er det som sagt mange grunner til. I helgen skåret han to nye mål for Nederland. Med kapteinsbindet. Han markerte scoringene med Virgil van Dijks signaturfeiring. Den feiringa bør være verdt en ny gullkantet kontrakt alene.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Legg inn en kommentar

Shopping Basket