fbpx
Foto: REUTERS/Jon Super/NTB

Derfor blir Andrew Robertson viktig i dag

Mye taler for at vår skotske venstreback vil få en livlig formiddag på den engelske sørkysten.

For det første så skyldes det motstanderen. Brighton er kjent for å spille sitt eget spill. Manager Graham Potter legger stor vekt på å utvikle spillet og spillerne gjennom mot og stabil strategi. De er ballbesittende og fluide i sitt angrepsspill. Og ikke minst så angriper de mye langs kantene. De spiller nesten alltid med tre stoppere og vingbacker. Det spesielle med Potters kampplaner er hvor ofte de to stopperne på hver sin kant av den sentrale midtstopperen går på løp framover.

Vanligvis angriper de på begge sider. De har to av de mest offensive backene i ligaen i Solly March til venstre og Tariq Lamptey til høyre. Men nå er Lamptey suspendert. Han skal ikke spille i dag. Brighton har ikke et fullgodt alternativ. Det borger for at Potter kommer til å satse mer ensidig langs venstresiden sin i stedet for. For ikke bare er March svært offensiv. Den venstre stopperen Adam Webster er minst like aktiv. Mer om det senere. Når vi i tillegg stiller med Milner/Williams og ikke Arnold på vår høyreback, så er muligheten stor for at Potter utfordrer denne siden mest.

Det betyr at Brightons høyreback og stopper mest sannsynlig ligger dypt i dag. Og det kan være fornuftig, for i Andy Robertson har Liverpool en av sine mest aktive offensive spillere i år.

Robertsons offensive tall

I Premier League er det kun Lucas Digne som har slått flere innlegg enn Robertson i år, og da har vi ikke regnet med cornere og frispark, som også Robertson har tatt mange av. 39 innlegg har Robertson slått i høst. Arnold står med 32. Ingen andre Liverpool-spillere er i nærheten.

Men det er ikke bare innlegg som viser Robertsons offensive aktivum. Ingen spillere i ligaen har flere ballberøringer på den offensive tredjedelen av banen enn skotten. Hvis en spiller mottar ball, dribler og sender den fra seg regnes det som én ballberøring. Robertson har hatt 309 av dem i høstens Premier League. Kun Bruno Fernandes i Manchester United har hatt like mange. Den neste på lista i ligaen er Salah på 286.

Robertson har også mange ballberøringer på banens midtre del, 396. Med det ligger han på niendeplass i serien, og høyest av Liverpool-spillerne. Kun Kyle Walker på Manchester City har flere berøringer av forsvarsspillere i ligaen enn Robbo.

I tillegg har Robertson mye ball. 510 ganger har han hatt kontroll på ballen mellom beina i høst. Kun Pierre Emile Højbjerg har hatt ballen oftere i Premier League. Venstrebacken frakter også mye ball. Ingen Liverpoolspillere løper lenger med ball enn Robertson. 2452 meter har han løpt med ball. Mané er den neste på lista med 2010 meter. I tillegg går mange av Robertsons løp med ball i retning motstanderens mål. 1551 meter går i offensiv retning. Med det så ligger han på niendeplass i ligaen, bak spillere som Grealish, Ayling og Walker. Men langt foran neste Liverpool-spiller.

Men det er også to andre navn høyt oppe på lista over løp med ball i offensiv retning, progressive løp, som man bør merke seg. Adam Webster og Solly March. Det vil si Brightons venstreside. Webster på 2. plass og March på 11. plass. Mye taler altså for at begge lag vil angripe mye på sin egen venstreside i dag. Hvis da ikke en av managerne ønsker å overraske.

Kilde: fbref

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket