fbpx
arnold
Foto: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 6 – Kvaliteten var grensesprengende

Vi nærmer oss topp fem i kåringa over de 25 beste kampene under Jürgen Klopp. Klopp feiret fem år som Liverpool-manager i oktober, og en av de kampene han har vært mest fornøyd med er en bortekamp i 2019.

6. Leicester-Liverpool 0-4 desember – 2019 Premier League

Liverpool spilte mange relativt ordinære kamper i mestersesongen 2019-2020. Vi vant 14 kamper med ett mål, 13 av dem med 1-0 eller 2-1. Evnen til å gire ned og opp var, og er ennå, en av styrkene i dette laget. Laget har ofte gjort det som det til enhver tid har vært behov for. De har gjort akkurat det som trengs.

Men så spilte vi også noen ekstraordinære fotballkamper i denne gullsesongen. Der vi spilte i femtegir kampen igjennom, der bremsene rett og slett var fjerna.

Der Crystal Palace-kampen trolig er en av de beste kampene som er spilt uten publikum, eller som Kjetil Rolness uttrykte det på facebook, Tidenes vakreste forestilling uten et publikum – uansett kunstform?, så var nok borteoppgjøret mot Leicester likevel sesongbeste i serien, uansett hvor mange som satt på tribunene eller ei.

Kvaliteten var skyhøy. Ærgjerrigheten uten grenser.

Premissene før kampen var tydelige. Liverpool ledet ligaen med 49 poeng. Leicester lå på andre med 39 poeng. Med en kamp mer spilt. Vi hadde stukket fra feltet, men som vi hadde erfart sesongen før, et brudd kan hentes inn.

Revene fra East Midlands var høytflyvende, de var i form. Rodgers og co hadde bygget smart etter tapene av Kanté og Mahrez, og de spilte attraktiv og smart fotball. Vi kom direkte fra seier i VM for klubblag. Ligaens for øyeblikket to beste lag skulle måle krefter, på tradisjonstunge Boxing Day.

Vi fikk se et rødt lag dominere et blått lag – på deres egen hjemmebane – i samfulle 90 minutter. Det var to vektklasser. Det var bantamvekt mot tungvekt.

Liverpool var best i alle spillets faser. Ballbesittelse, gjenvinning, pasningssikkerhet, sjanseskaping, overganger, dødballer, posisjonering, samspill. Leicesters bakre firer – som ellers har vært sensasjonelle i fjorårets sesong – fikk virkelig kjørt seg.

Leicester produserte ingen ting. De fikk simpelthen ikke lov. For de som er opptatt av XG – altså forventede mål etter størrelsen på avslutningene – så endte kampen 0,13-3,79 (kilde: Understat). Mellom nummer 1 og 2 i ligaen. Det er uhørt. Dette var ikke en kamp, det var en oppvisning.

Vi ledet nå ligaen med 13 poeng. Med seier i hengekampen var det reelt sett 16 poeng.

Til de som hadde vært litt engstelige eller nysgjerrige før kampen, om ligaledelsen etter hvert ville skrumpe inn, så var beskjeden krystallklar – Liverpool 2019-2020 ville ikke bremse, Liverpool 2019-2020 ville ikke bukke under for presset, Liverpool 2019-2020 ville ikke godta annet enn seriegull.

Failure is not an option.

Denne erkjennelsen var delvis akseptert av mange før kampen. Etter kampen så var erkjennelsen fastslått. Vi visste det. De visste det. Alle visste det. I år vinner Liverpool serien. Sommeren 2020 skulle ingen lenger si neste sesong.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket