fbpx
andy robertson
Foto: katatonia82 / Shutterstock.com

De 25 beste kampene under Klopp: Plass 5 – Oh Andy, Andy – Andy Andy Andy Andy Robertson

Da er vi endelig kommet fram til topp 5 i kåringa over de 25 beste kampene under Klopp. Og enda en gang er det et oppgjør mot pengemaskinen fra Manchester som skal presenteres.

5. Liverpool-Manchester City 4-3 januar 2018 – Premier League

Som nevnt tidligere i denne artikkelserien, så har det blitt spilt noen utrolig severdige fotballkamper mellom Liverpool og Manchester City de senere årene. Spennende taktiske valg, åpne kamper med store og mange sjanser, en mengde med mål.

På Anfield har Klopp fortsatt til gode å tape mot City, på seks forsøk. Ikke bare det, vi har åpnet opp de lyseblå ved en rekke anledninger. Vi har blant annet vunnet 3-0, 4-3, 3-0 og 3-1. For min del er 4-3-seieren i januar 2018 den gjeveste av alle disse kampene. Peps tredje strake tap på Anfield siden han ankom England.

Før det hadde gått 10 minutter var hjemmelaget i ledelsen.

Oxlade-Chamberlain fører med seg ballen gjennom linjene på midten og fyrer fra tjue meter, en knallhard markkryper. Det var et eksempel på kraft og akselerasjon og bestemthet.

Hvor mange ganger har vi tatt ledelsen mot City på Anfield tidlig i første omgang? Jeg har ikke tallet i hodet, men sagaen er kjent; vi sprinter ut av startblokkene mot City. Nesten hver gang. Og nesten hver gang står det en oppgitt, rådvill, livredd, men også litt beundrende fotballmann fra Katalonia og ser på.

Jeg lurer på hvor mange timer Guardiola har sittet hjemme og analysert Liverpool, hvor mange timer han har nippet til sangriaen sin mens hjernecellene hans har jobbet overtid.

Mot slutten av første omgang så utlikner City. Sané overlister Karius, og smeller inn 1-1 mellom keeper og nærmeste stolpe. Sané hadde for øvrig scoret to av fem mål da de vant på Etihad noen uker tidligere, så han var den store Liverpool-dødaren denne sesongen.

Det hadde vært mye god fotball de første 45 minuttene. Spillet bølget fram og tilbake, og det var mange situasjoner som begge lag kunne ha utnytta bedre. Men det var likevel ingen ting i forhold til det som ble presentert i de siste 45. Da eksploderte kampen fullstendig.

59 minutter – Firmino skubber bort Stones og chipper elegant inn 2-1.

60 minutter – Mané skyter i stolpen fra 20 meter.

61 minutter – Mané druser den i krysset fra 15 meter. 3-1.

67 minutter – Ederson klarerer for kort og Salah setter den i åpent mål fra 35 meter.

For noen minutter vi hadde vært vitne til. City hadde blitt revet i fillebiter. Vi var som løver som kastet seg over en gnu. Det var tid for slakt. Det var brutalt.

Selve symbolet på den viljen og grådigheten vi viste denne dagen var det Andy Robertson som stod for. Sekvensen der han i løpet av tjue sekunder jager City-spillere og ballen over hele banen, fullstendig desperat, totalt besatt, helt til han lager et billig frispark dypt inne i Citys straffefelt, på siden til Trent Alexander Arnold, vil for alltid stå som en klippe i Klopp-folkloren på Anfield. Det var Klopp-fotball på sitt mest intense, på sitt vakreste.

Men denne fotballkampen hadde mer i seg. For City er et meget godt fotballag. Og de ville ikke legge seg i denne kampen. De ville ikke kapitulere. Og det ga oss spenning helt inn.

Først reduserer Bernardo Silva med seks minutter igjen av ordinær tid. Så, ett minutt på overtid, med tre minutter igjen av tilleggstida, så scorer Gundogan. Som et mirakel får spilleren på 1,80 stå alene i boksen på et innlegg, og 4-3.

Skulle det virkelig glippe? Kunne det virkelig det? Det ble bitt noen negler de siste minuttene, men det holdt. 4-3 på Anfield. Mot det laget som skulle bli det første laget til å krysse den hellige 100 poeng-grensa noen måneder senere.

Men det visste ikke Guardiola da, denne søndagen i januar i Liverpool. Alt han visste da var at Liverpool var i ferd med å bygge et kommende mesterlag. Alt han visste da var at angrepsstyrken i dette laget var uten grenser. Alt han visste da var at Virgil van Dijk var kjøpt inn og skulle debutere runden etter.

Det ble mange sangriaer den kvelden.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket