fbpx
Leeds-manageren Marcelo Bielsa mener at konkurransevilkårene svekkes med regjeringens nivåinndeling av områder med mye eller lite smitte.

Noen klubber kan dermed ha tilskuere på hjemmekampene sine og andre ikke. Det gir klubber som Liverpool en stor fordel, hevder argentineren. Og han er ikke alene.

I går ble det kjent hva slags smitterisiko-nivå de ulike områdene i England blir klassifisert som. Klubber som ligger i områder med middels smitterisiko får ha 4000 tilskuere på kampdagene. Ingen Premier League-klubber ligger i slike områder. Men halvparten av klubbene ligger i områder med høy smitterisiko – nivå 2. De får ha 2000 tilskuere på hjemmekampene. Liverpool er en av disse. Sammen med Everton, og klubbene på sørkysten og i London. Den siste halvparten av klubbene ligger i områder klassifisert som nivå 3-områder, områder med veldig høy smitterisiko. På dette nivået ligger blant annet Manchester-klubbene og Leeds.

Dette gir noen klubber store fordeler mener Marcelo Bielsa.

– Jeg synes det er riktig at vi ikke kan ha tilskuere på Elland Road, men det burde være en regel om at ingen klubber kan ha publikum på stadionene før alle kan ha det, forteller Bielsa til Sky Sports.

– Dette handler ikke om nivåinndelinga i seg selv, men om de skjeve konkurransevilkårene. Dette kan jo fotballen kontrollere selv, da bør avgjørelsen være annerledes. Dette er jo bare sunn fornuft. Alle vet at publikum gir en fordel.

Og dette har Bielsa rett i. I går gikk vi gjennom alle resultatene i Premier League i årets sesong. Det er blitt spilt 88 kamper, og det har endt med 33 hjemmeseire og 38 borteseire. Det samme mønsteret fant vi igjen i både Serie A og i Bundesligaen. Dette går mot normalen med klart flere hjemmeseire.

Andre managere har også gitt sin kommentar på nivåinndelinga og publikumsinnslipp på stadionene.

– Dette vil gi oss et løft. Selhurst Park er såpass liten at 2000 tilskuere vil bety mer enn for klubber med større stadioner, mener Roy Hodgson, manager for Crystal Palace.

Fulham-manageren Scott Parker er enig i at det blir et løft for klubben.

– Dette er som frisk luft. Dette er hva all vil ha. Fansen vil det, vi vil det. Dette vil løfte atmosfæren og gi oss et skikkelig løft. Dette vil ha en betydning for oss. Det er rart å spille uten publikum.

Fulham ligger i dag på 18. plass på tabellen.

Steve Bruce, manager i Newcastle, er også enig med Hodgson. Newcastle er klassifisert som nivå 3-område, og klubben kan altså ikke ha tilskuere i det hele tatt.

– Hvorfor kan ikke klubber med større stadioner ha flere enn tilskuere enn mindre stadioner? Dette er et skritt i riktig retning, men jeg skjønner virkelig ikke dette. Det er ulogisk. Noen stadioner kan jo ha 15 000 eller 20 000 tilskuere på stadionene uten å bryte smittevernsreglene.

Jürgen Klopp er helt på linje med Bruce. Også han mener at regjeringa burde ha vurdert størrelsen på stadion.

De nye publikumsreglene vil implementeres fra runde 11, altså neste helg. Det må også presiseres at reglene for de heldige blant fansen som endelig kan se fotball live igjen er strenge. De får ikke lov til å synge eller rope blant annet.

I morgen så møter Liverpool Brighton på Falmer Stadium, eller AMEX som den også kalles. Det blir uten publikum som sagt. Men manager Graham Potter er meget glad for at publikum er på vei tilbake.

– Det er fantastiske nyheter. Vi var med på et prøveprosjekt i en treningskamp mot Chelsea rett før sesongen startet, og selv om vi ikke fikk ha flere enn 2000 tilskuere, så utgjorde det en forskjell.

En ny vurdering av smitterisikonivåene i de ulike områdene av England blir foretatt den 16. desember. Liverpools kamp mot Wolverhampton 6. desember blir foran 2000 tilskuere.

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket