fbpx
atalanta
Foto: cristiano barni / Shutterstock.com
Onsdag 25. november kommer Atalanta til Liverpool. Den fjerde runden i gruppespillet i årets Champions League skal avvikles. Denne kampen bør ofres.

Det er ganske mange steder jeg heller ville ha vært enn i stua til Jürgen Klopp fredag kveld. Han var nok fortsatt litt sur og lei seg for skaden på Joe Gomez tidligere i uka.

Så dukker Covid-19-meldinga på Mo Salah opp. Deretter følger det et aldri så lite omdømmetap med en dansende Salah uten munnbind i sosiale medier.

Omtrent samtidig så dukker kamptidene opp for Leicester og ikke minst Brighton-kampen. Leicester flyttes til søndag 22. november. Det tror jeg Klopp er godt fornøyd med. Med spillere så vidt tilbake fra landslagsopphold og kveldskamp onsdag kveld, så kommer den ekstra pausen godt med.

Men Brighton-kampen derimot traff nok tyskeren rett i hjertet. Den blir spilt lørdag 28. klokka 1330. Det vil si under tre døgn etter Atalanta-kampen. Det er akkurat det Klopp gikk så sterkt ut mot for en knapp uke siden.

Så hva bør Klopp gjøre?

Han har en skadeliste som gir utfordringer. Gomez er ute, Ox er ute, Trent er ute, van Dijk er ute. Så blir det spennende å se når Salah kan bli erklært klar. Og hva med Fabinho, Thiago og Matip. Hvis de er klare, så er det ikke mer enn så vidt. De må pakkes inn i bomull i disse dagene. Skal de trene, så bør det være boblefotball. De bør i alle fall ikke spille tre kamper på under seks dager.

Derfor bør én kamp vike. Klopp kan kanskje rotere, men jeg vil heller stille toppet lag i serien og ofre Atalanta-kampen, enn å stille med halvslitne spillere og mange rotasjoner i alle tre oppgjørene.

Vi har vunnet tre av tre kamper så langt i Champions League. Vi er sikret avansement med en seier til. 12 poeng er nok. Dette er hovedgrunnen til at jeg ønsker å ofre akkurat Atalanta-kampen. Vi har to matchballer til. Ajax hjemme tirsdag 1. desember og Midtjylland borte den 9. desember.

En av dem tror jeg vi klarer uansett.

Det betyr at jeg ønsker å bruke B-lista til Champions League så mye som mulig mot Atalanta om ti dager.

Når en klubb skal registrere spillere til Champions League, så leverer de både en A-liste og B-liste. A-lista til Liverpool består av 24 spillere. De mest etablerte. B-lista derimot består av yngre spillere. Er man født før 1. januar 1999 og har trent to år sammenhengende med klubben, så kan man stå på B-lista. Og klubben kan hele tiden føre på nye spillere på denne lista, bare det skjer kvelden før aktuell kamp.

Billy Koumetio og Sepp van den Berg er uaktuell for B-lista, da ingen av dem har spilt i Liverpool i mer enn to år. Og Nat Phillips er for gammel. Men det finnes mange andre alternativer.

På B-lista til Liverpool står allerede Curtis Jones, Neco Williams og Rhys Williams. Disse ser jeg på selvsagte til Atalanta-kampen hvis jeg får det som jeg vil. Men de kan få følge av andre talenter. Både Jake Cain og Yasser Larouchi bør få sjansen. Larouchi har allerede vist seg fram på førstelaget. Han gjorde seg ikke bort. Og Jake Cain går det virkelig gjetord om.

Vi har også flere som i det minste kan få plass på benken. Liam Millar, Paul Glatzel, Layton Stewart, Elijah Dixon-Bonner og Luis Longstaff er alle aktuelle. Flere av dem møtte Aston Villa i fjor, da A-laget var på VM-reise i desember. De tapte stort, men resultatet var svært flatterende for Aston Villa.

I tillegg må vi ikke glemme spillere som Minamino, Origi og Tsimikas. De kan starte. De som heller ikke får mange minutter mot Leicester, og trolig heller ikke mot Brighton, kan også mønstre på. Kanskje Shaqiri og Keita er i den kategorien. Adrian stiller i mål selvsagt.

Det verste er at et lag med Adrian, Williams, Williams, Tsimikas, Origi, Shaqiri, Keita, Cain, Jones, Minamino og Larouchi faktisk ikke har tapt mot Atalanta på forhånd. Det blir vanskelig, men ikke umulig. Kanskje Klopp også kan sette inn et par kanoner fra benk hvis han ser at det er mulighet for poeng etter hvert som kampen skrider fram?

Et eventuelt tap mot Atalanta betyr uansett ikke all verden. Jeg tror vi setter en av matchballene mot Midtjylland eller Ajax, og det skal holde. Om vi blir nummer en eller to i gruppa kan bety noe, men det trenger ikke å gjøre. Det er likevel en risiko jeg er villig til å ta.

LES OGSÅ

Del dette:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

One Response

Legg inn en kommentar

Shopping Basket